NB II

A nagyapjával nézték a válogatott meccseket

A decemberben elhunyt Sarkady Sándor költő unokája, Holdampf Gergő örömmel tért haza Sopronba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Újpest FC játékosa, de a tavaszi szezont az SVSE-GYSEV csapatánál tölti Holdampf Gergő. Az SC Sopronban nevelkedett, de az ifjúsági korosztályból Zalaegerszegre, majd a fővárosba igazolt. Ezután Németországban a Chemnitzer FC játékosa volt, majd visszatért a ZTE-hez. Tavaly nyáron az Újpest ismét leigazolta, de csak Ligakupa- és Magyar Kupa-meccseken jutott szóhoz, saját kérésére télen kölcsönadták a szülővárosába.

Holdampf szerint jó közösség formálódott Sopronban, az eredményesség pedig annak köszönhető, hogy a csapat fegyelmezetten játszik és betartják a szakmai stáb utasításait. Gergő azt mondja: mindig is büszke volt nagyapjára, a decemberben elhunyt, Pro Urbe Sopron díjjal kitüntetett költő, műfordító, Sarkady Sándor munkásságára.

– Örömmel tértem haza szülővárosomba, fontos volt, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussak. Úgy érzem, jó döntés volt Sopronba igazolni, bízik bennem a szakmai stáb, én pedig igyekszem élni a lehetőséggel. Az eredmények is jönnek, ez annak köszönhető, hogy betartjuk a szakmai stáb elvárásait – mondta a középpályás, aki irányító és védekező szerepkörben is jól érzi magát.

Az U21-es válogatott kerettag azt mondja: mivel játszott Zalaegerszegen, igazi presztízsmeccs lesz számára a ZTE elleni mérkőzés. Szerinte masszív csapat a következő ellenfelük, de ha az SVSE fegyelmezetten játszik, nem lehet gond, meglesz a győzelem. Gergő nagyapja nem más, mint az ismert soproni költő, író, műfordító, Sarkady Sándor, aki a város díszpolgára volt, 2005-ben pedig Pro Urbe Sopron díjjal tüntették ki.

– Nagyapával egy házban laktunk a Fűzfa soron, mindig nagyon büszke voltam a munkásságára, szoros volt a kötelék köztünk. Nekem inkább a focihoz volt tehetségem, nagyapa pedig figyelemmel kísérte a pályafutásomat, szerette a focit, a válogatott meccseket rendszeresen együtt néztük.

Érdekesség, hogy Gergőnek nem csak a nagyapja volt ismert személyiség, hanem az édesapja is az: Holdampf Gáborról, a hazai metálzene egyik jelképes figurájáról, a Mood, a Wall of Sleep és a Magma Rise frontemberéről szóló korábbi cikkünk ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik