NB II

Újpestről igazolt a Sopron

Holdampf Gergő kölcsönbe érkezik; kettős ügyvezetéssel működik tovább az NB II-es klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kettős ügyvezetéssel működik tovább az SVSE-GYSEV NB II-es labdarúgó klubot üzemeltető Soproni Vasutas Futball Kft. Az eddigi ügyvezető-igazgató, Pöltz Róbert mellett, szintén ügyvezetői tisztségben folytatja munkáját Jókuti Miklós, aki a társaság képviselője lesz az MLSZ felé – áll a klub közleményében.

A változtatásra azért volt szükség, mert az MLSZ szabályzata előírja, hogy a klubokat üzemeltető gazdasági társaságoknál aláírási joggal kell rendelkeznie legalább egy személynek, aki a labdarúgó szövetség által meghatározott végzettséggel rendelkezik. Jókuti Miklós eddig is a Soproni Vasutas Kft. alkalmazásában állt gazdasági vezetőként, mostantól pedig ügyvezetői tisztséget is ellát.

– A klubot üzemeltető Soproni Vasutas Futball Kft. természetesen mindenben megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak. Pöltz Róbert továbbra is ügyvezető-igazgatói tisztséget lát el és irányítja a társaság gazdálkodását, munkáját pedig Jókuti Miklós ügyvezetőként segíti. A gazdasági társaság az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is a hatályos jogszabályok maximális betartásával működik, így biztosítva a biztos anyagi hátteret az NB II-es labdarúgásnak Sopronban – mondta Skála János, az SVSE elnöke.

További hír a csapatról, hogy Sopronban folytatja pályafutását az Újpest FC középpályása, Holdapmpf Gergő. A soproni születésű futballista a tavaszi szezon végéig, kölcsönben szerepelhet a vasutas csapatnál.

Holdampf Gergő 1994-ben született, az SC Sopron volt a nevelőegyesülete, innen igazolt a játékos előbb Zalaegerszegre, majd az Újpest FC-be, ahol az első csapatban is bemutatkozott, Ligakupa mérkőzésen. A középpályás ezt követően a német Chemnitz játékosa volt, majd tavaly nyáron ismét az Újpest FC-be igazolt, ősszel Magyar Kupa és Ligakupa meccseken kapott lehetőséget.
Holdampf szerepelt az U20-as korosztályos válogatottban, jelenleg az U21-es válogatott tagja.

– Mindenképpen több játéklehetőséget szerettem volna annál, amennyit az ősz folyamán kaptam, így kértem klubomat, az Újpest FC-t, hogy tegyék lehetővé, hogy kölcsönben futballozhassak a szezon végéig. Az SVSE jelezte, hogy szükség van a játékomra, így boldogan jöttem haza Sopronba, remélem, játékommal meghálálom a bizalmat – mondta az átigazolása kapcsán a játékos.

Olvasói sztorik