NB II

Zamostny nem akart kockáztatni, inkább váltott

A Haladástól távozó 23 éves támadó szerint Sopron városa megérdemelné, hogy NB I-es csapata legyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás több játékosától megvált a téli szünetben, köztük a csapat házi góllövőlistájának élén álló Zamostny Balázstól is. Az Újpesttől szerződtetett 23 éves támadó a bajnokságban nem tudott eredményes lenni, de a kupákban jól termelt, végül pedig a másodosztályú Sopron együtteséhez írt alá. A tavaszi szezon első bajnokiján nem lehetett ott, de a másodikon már igen, és az ő két góljával nyert az SVSE a Kaposvár vendégeként. A következő fordulóban már komolyabb ellenféllel kell összemérnie erejét új csapatának, hiszen a feljutásért küzdő Békéscsabát fogadják péntek délután.

A Rangadó.hu érdeklődésére Zamostny Balázs elmondta, miért éppen a Sopronra esett a választása.

– Szentes Lázár vezetőedző télen minden játékossal külön elbeszélgetett, és elmondta, hogy kire számít majd tavasszal. Körülbelül tizenkét játékosnak kellett távoznia, hiszen kellett a hely az új igazolásoknak. Rajtam gondolkodott, mert látott bennem lehetőséget, de nem tudta garantálni a folyamatos játékot. Mivel a Haladás már a Magyar Kupából és a Ligakupából is kiesett, ezért még kevesebbet lehettem volna a pályán. Nem akartam kockáztatni, és közös megegyezéssel a távozás mellett döntöttem. Szerencsére több ajánlat is érkezett. Supka Attila szakmai igazgató egy ideje folyamatosan érdeklődött, ez nagyon szimpatikus volt, ezért esett a Sopronra a választásom – mondta Zamostny Balázs.

– Az Újpest támadóposzton nem áll túl jól. Az fel sem vetődött, hogy visszatér a lilákhoz?
– Megmondom őszintén, nem érkezett megkeresés Újpestről, de az elmúlt félévi játékom nem azt tükrözi, hogy én lennék a megmentő. Már csak fél év volt hátra a szerződésemből, a Sopron pedig kivásárolt ebből. Örülök, hogy a két klub meg tudott egyezni. Az Újpest mindig a szívem csücske marad, rengeteg barátot szereztem, és a csapattársakkal is jó kapcsolatot ápoltam, de váltanom kellett.

– Hogy ment a beilleszkedés? Milyenek az eddigi tapasztalatai?
– A felkészülést a Haladásnál kezdtem, majd Sopronba utaztam. Ott az elején egy hotelben laktam, és a papírok miatt is volt egy kis bizonytalanság. Úgy érzem, a csapattársak hamar befogadtak, de ezt az is elősegítette, hogy néhány embert már ismertem korábbról. Szerintem nagyon jó az összhang az SVSE-nél. Kemény felkészülés áll mögöttünk, de ez látszik is, mert jó állapotban vagyunk.

– A Kaposvár elleni bajnokin két gólt is szerzett, amivel nyert a csapat…
– Örülök neki, hogy jól sikerült a bemutatkozásom. Az Ajka elleni bajnokin sajnos nem lehettem ott a pályán, mert nem készültek el a papírok. Hatalmas bizonyítási vágy volt bennem, mielőtt nekivágtunk a Kaposvár elleni bajnokinak. Az első találatot egy remek beadás előzte meg, de utána elkezdtünk kapkodni. A második félidőben a bíró tizenegyest adott, aminek az elvégzését átengedték nekem. Szerencsére értékesítettem a büntetőt. Remélem, át tudom menteni ezt a formámat a következő mérkőzésre is. Tudom, hogy a Békéscsaba kemény ellenfél, de szeretnénk nyerni ellenük.

– Mik a tervei Sopronban?
– Csapatként szeretnénk minél jobb eredményt elérni a Sopronnal. A személyes célom az, hogy ne legyen hullámzó a játékom. Természetesen ezen kívül szeretnék minél több gólt szerezni és gólpasszt adni. Jelen pillanatban keményen edzek, és csak a Sopronra koncentrálok, a későbbieket majd meglátjuk. Nagyon profi körülmények között dolgozhatunk, a város igazán megérdemelné, hogy legyen egy NB I-es csapata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik