NB II

Gól nélküli Sopron-meccs

A másodosztályú SVSE az otthon zöld füvén 0-0-t játszott az osztrák Mattersburg második csapatával.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Soproni VSE-GYSEV – SV Mattersburg II (osztrák) 0-0
Sopron
SVSE: Halasi (Heinrich, a szünetben) – Fazakas (Pados, 70.), Bobál D. (Horváth A., 70.), Jovetics (Baranyai, a szünetben), Nagy Z. – Deme (Szabó L., a szünetben), Sifter (Szabó B., 60.), Pintér A., Kapacina – Zamostny, Kovács Á. (Maráczi, 75.). Edző: Supka Attila

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az osztrák Mattersburg második csapatával játszott felkészülési mérkőzést hazai pályán az NB II-es Sopron. Betegség miatt nem léphetett pályára Horváth Péter és Fazekas Norbert, sérülés miatt pedig Eszlátyi, Pető, Dénes és Erdélyi László.

A 12. perecben Zamostny kapott jó indítást, de a tizenhatos vonalánál elügyetlenkedte a lehetőséget. Három perccel később Zamostny továbbcsúsztatta a labdát egy bedobás után, Kapacina pedig öt méterről fölé lőtt. A huszadik percben Kapacina remek labdával indította Kovács Ádámot, aki belebonyolódott a cselekbe, odalett a lehetőség.

A 23. percben Kovács Ádám kapott remek indítást, elfutott a jobb szélen, a beadása pontatlan volt. A 38. percben Zamostny beadását Deme centikkel lőtte a kapu fölé. Két perc elteltével Kovács Ádám adott be jobbról, Kapacina kapásból lőtt, szöglet lett belőle.

A második félidőben szinte csak mezőnyjáték folyt, a kapuk alig kerültek veszélybe. A hazaiaknak három lehetőségük adódott a gólszerzésre. A 62. percben Kapacina 19 méterről elvégzett szabadrúgását a kapus hárította. A 78. percben ugyancsak Kapacina lőhetett nyolc méterről, kapásból, de nem talált kaput. Az utolsó percben egy szöglet után Nagy Zoltán egy méterről fejelhetett kapura, de a labda mellé ment.

Ez volt a soproniak első téli felkészülési mérkőzése, amelyet nem műfüves pályán játszott, így a lelkes, sokat futó ellenfél mellett a talajjal is meg kellett küzdenie a csapatnak. Az első félidőben több lehetősége adódott a gólszerzésre a magyar együttesnek, mint a másodikban, de ez ma nem jött össze. Csak abban bízhatnak, hogy a tavaszi bajnoki rajton, az Ajka ellen, ugyancsak hazai pályán pontosabbak és eredményesek lesznek – írja az svse.hu.

Olvasói sztorik