NB II

„Ezt így terveztük” – mondta az újdonsült listavezető edzője

A viharsarkiak trénere, Zoran Szpisljak szerint a Vasas ellen érett be az elmúlt nyolc hónap munkája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Békéscsaba hazai pályán 2-1-re győzött az addigi listavezető Vasas ellen a másodosztály 21. fordulójának keddi zárómeccsén, ezzel átvette a vezetést a tabellán. Sokan meglepetésnek tartották, hogy a viharsarkiak a dobogón teleltek, de a remek szereplésük tavasszal is folytatódott, hiszen az idei naptári évben még veretlenek, és az egymás után lejátszott három rangadójukat (Mezőkövesd, Gyirmót, Vasas) hét ponttal abszolválták.

Az angyalföldiek legyőzése után Zoran Szpisljak vezetőedző elégedetten nyilatkozott a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának, de hangsúlyozta, hogy ez még nem egy lefutott bajnokság, és ezzel a játékosainak is tisztában kell lenniük.

– Az elejétől fogva tisztában voltunk azzal, kik ellen lépünk pályára. Akik összesen kétezer-kétszázhatvannégy meccset lejátszottak az NB I-ben, azok biztos sok tapasztalattal rendelkeznek, és biztosan bírják a terhelést, de erre nagyon jól rákészültünk. Minden fázisban jól uraltuk a meccset, és amit megbeszéltünk a srácokkal a héten, illetve az előző nyolc hónapban, az a mai meccsen kijött. Mindenki szorgalmasan dolgozott, pontosan tudták, mi a feladatuk, és azt is minden pillanatban pontosan tudták, mit akarnak kihozni az adott szituációból – kezdte Zoran Szpisljak.

– Az eredményen kívül a látottakkal is maximálisan elégedett?
– Minden meccs hoz újdonságot, és olyasmit, amin javítani kell. Nekünk is meg kell majd nézni és elemezni kell a felvételt, és az alapján kell dolgoznunk. Most azonban gratulálok a srácoknak, mert azt hiszem, megérdemeltük a három pontot. Innen pedig tovább kell építenünk, amit elkezdtünk.

– Továbbra is rendkívül szoros az NB II élmezőnye, de most már a Békéscsaba áll az élen. Ez a csapat hétköznapjait megváltoztatja?
– Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de ezt így terveztük. Az első alkalommal, amikor leültünk beszélgetni, azt mondtuk, hogy így kell megnyernünk a meccseinket. Ma a labdarúgás nyert, hiszen több ezer szurkoló kint volt, és azt hiszem, olyan mérkőzést láttak, amelyről még jó néhány hétig fognak beszélni. Amit elterveztünk még június elején, az ma jött ki, ezért egyáltalán nem meglepő nekünk, ami történt. Nekünk innen tovább kell lépnünk, tovább kell fejlesztenünk a csapatot.

– Milyen szellemiségű a társaság? A jelenlegi első hely miatt jobban oda kell figyelni rájuk, vissza kell fogni őket?
– Idáig sem szálltunk el, pedig versenyben voltunk. Nekünk az volt az eredeti célunk, hogy versenyben legyünk a többiekkel, és továbbra is ezt fogjuk erőltetni, és majd a végén kiderül, ez mire elég. Még mindig öt csapat alkotja az élmezőnyt, nagyon kicsi a különbség, úgyhogy a srácoknak is tisztában kell lenniük azzal, hogy ez nem egy lefutott bajnokság, még kilenc meccs van hátra, amelyeken huszonhét pontot lehet szerezni. Erre kell építenünk és erre kell gondolnunk.

Olvasói sztorik