NB II

A ZTE lesz a mérleg nyelve?

Gellei Imre szerint alázatos munkával, nagyon jól építkezik az újdonsült listavezető Békéscsaba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Békéscsaba odahaza 2-1-re nyert a Vasas ellen az NB II 21. fordulójának kedd esti zárómeccsén, így letaszította aktuális riválisát a tabella első helyéről. A lefújás után a Rangadó.hu a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányát, az MTK, a Vasas és a Ferencváros korábbi vezetőedzőjét, a ZTE FC jelenlegi szakmai tanácsadóját, Gellei Imrét kérte a mérkőzés értékelésére.

– Valóban Vasas-érzelműként, ugyanakkor mégis pártatlanul tudtam nézni ezt a találkozót, amely igazi rangadó volt, hiszen az első helyezett játszott a harmadikkal, ennek megfelelően nagy iram és hatalmas küzdelem volt jellemző – kezdte a 65. születésnapját múlt vasárnap ünneplő Gellei Imre. – Úgy gondolom, a második félidő első húsz percében a Vasas mintha jobban fáradt volna, és az ekkor adódó lehetőségekből – szabadrúgásból, akcióból – gólokat tudott elérni a Békéscsaba, ezért megérdemelten nyerte meg a találkozót. Biztos vagyok benne, hogy végig kiélezett harc lesz a bajnoki aranyéremért és a helyezésekért.

A Vasassal 1998 tavaszán bajnoki bronzérmes edző szerint nem kell nagy titkot vagy varázslatot keresni a békéscsabaiak sikere mögött, hiszen annak az alapos, tudatos munka az oka. Nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az élmezőny öt csapata között végül a zalaegerszegiek elleni eredmények fognak dönteni.

– A mester alázatos munkával, nagyon jól építkezik, és egyáltalán nem a véletlen műve, hogy itt tart a csapat. Hadd legyek annyira önző, mint Zalaegerszeg-érzelmű, hogy azt mondjam: lehet, hogy a ZTE lesz majd a mérleg nyelve, hiszen fogadjuk a Mezőkövesdet és a Vasast, illetve megyünk Gyirmótra, úgyhogy lesznek még itt jó meccsek – mondta végül Gellei Imre.

Olvasói sztorik