NB II

Két kiállítás, és egy-egy pont

Parázs hangulatú mérkőzésen 1-1-es eredménnyel ért véget a Gyirmót szolnoki vendégjátéka.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 21. forduló
Szolnoki MÁV FC – Gyirmót FC 1-1 (1-0)
Szolnok, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Szolnok: Pokorni – Papucsek, Mile, Antal G., Fritz – Tóth B., Zvara (Csirszki, 91.), Nagy I., Kenderes (Lengyel, a szünetben) – Rokszin (Zsolnai, 76.), Vári. Edző: Kis Károly
Gyirmót: Somogyi – Nagy S., Graszl, Lázár P., Fejes J. – Papp K., Gyurján – Madarász, Magasföldi (Beliczky, 71.), Cseri T. (Molnár M., 93.) – Bobál G. (Oross, 87.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Kenderes (20.), illetve Lázár (70.)
Kiállítva: Nagy I. (88.), illetve Gyurján (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A második helyezett Gyirmót az őt négypontos lemaradással követő, ötödik Szolnok otthonában játszott rangadót csütörtök este, ez volt a másodosztály 21. fordulójának nyitómeccse.

Az első negyedórában jobbára a középpályán zajlott a küzdelem, a sok hiba miatt egyik csapat előtt sem adódott komoly lehetőség. A huszadik percben Kenderes Zoltán kapott labdát a tizenhatoson belül, és nem hibázta el a kínálkozó alkalmat (1-0). A 24. percben Madarász kanyarított veszélyesen a kapu felé egy szabadrúgást, ami végül a hálóban kötött ki, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 39. percben Gyurján csúnyán odacsúszott ellenfelének, amiért jogosan kapott sárga lapot. A Szombathelyről érkezett támadó hatalmas butaságot csinált, hiszen egy percen belül kapott még egyet, és már mehetett is zuhanyozni, de ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát. Az első félidőben már nem voltak komolyabb helyzetek, ezért hazai előnnyel vonulhattak a csapatok a szünetre.

A második játékrész lassú, körülményes játékkal kezdődött, helyzetekről továbbra sem lehetett beszámolni. Az első komolyabb lehetőség az 55. percben adódott, Nagy István passzolt a beinduló Rokszinhoz, aki nem tudta elvinni a kapus mellett a labdát, az akció végén Tóth Bence lőtt nem sokkal a kapufa mellé. A hetvenedik percben egyenlített a Gyirmót: egy szögletet követően Lázár Patrik érkezett teljesen üresen, és a kapu közepébe fejelt (1-1).

A 88. percben kiegyenlítődött a létszám, mivel Nagy István megkapta a második sárga lapját. Két percre rá megszerezhette volna a vezetést a Gyirmót: Cseri vezette kapura a labdát, de Pokorni jól zárja a szöget, és hárítani tudott – ez volt a meccslabda. A mérkőzés összképe alapján igazságosnak mondható az 1-1-es eredmény – tudósított az onlajnok.com.

A 21. forduló további programja

Március 28. szombat

15 óra: BFC Siófok – FC Ajka

15 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Mezőkövesd-Zsóry FC

15 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soproni VSE-GYSEV

15 óra: Soroksár SC – Aqvital FC Csákvár

15 óra: Ceglédi VSE – Zalaegerszegi TE FC

17 óra: Kaposvári Rákóczi – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Március 31. kedd

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

Olvasói sztorik