NB II

NB II: új edzővel nyert a Balmaz

Remekül sikerült Feczkó Tamás bemutatkozása, hiszen csapata 1-0-ra győzött az Ajka ellen.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 20. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FC Ajka 1-0 (0-0)
Balmazújváros, 600 néző. Játékvezető: Nagy R.
Balmazújváros: Radosevics – Bokros, Papp F., Gal (Batarelo, 9.), Németh Á. – Kiss L., Sigér D., Vachtler (Tóth L., 75.), Angyal (Popovics, 54.) – Virág, Batizi-Pócsi. Edző: Feczkó Tamás
Ajka: Jánosa – Asztalos, Köles, Zámbó, Merk – Nagy B., Besztercei (Szabó Zs., 73.), Lattenstein (Németh L., 69.), Varga G. – Major, Sowunmi (Mihalecz P., 78.). Edző: Zoran Kuntics
Gólszerző: Batarelo (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sereghajtó Balmazújváros és a kieséstől szintén fenyegetett Ajka vasárnap délutáni kiesési rangadójával zárult a másodosztály huszadik fordulója.

A házigazda hajdúságiak négy vereséggel indult a tavasz, ezért edzőváltás történt a héten: Szabó János távozott, és a helyére érkező Feczkó Tamás nagyon jól mutatkozott be, hiszen csapata 1-0-ra nyert, így öt pontra megközelítette legyőzött riválisát, a bennmaradást jelentő 13. helyen tanyázó ajkaiakat.

Csípős hideg és kellemetlen szél várta a csapatokat, valamint a közönséget. Az első félidő erősen feledhetőre sikeredett. Ekkor gyenge iramnak, mezőnyjátéknak, és sok hibának lehettünk tanúi – tudósít a balmazfoci.hu. A 43. percben így is a vendégek keresztlécén táncolt a labda, de az sem volt igazi helyzet. Németh Ádám futott el bal oldalon, az ötösről a beadása kissé lecsúszott, és a labda Jánosa segítségével végezte a lécen.

A második játékrész minden szempontból jobb volt. Eleve sokkal kezdeményezőbbek voltak a hazaiak, és a több futás, elmozgás szembeötlő volt. Az első helyzet azonban az ajkaiak előtt adódott: az ötvenedik percben a jobb oldalon futott a támadásuk, a beadást Sowunmi tovább pörgette a hosszú saroknál egyedül érkező Lattenstein elé, aki tíz méterről a kapu mellé gurított – nagy ziccer volt.

Ezek után a hazaiak percei következtek: az 56. percben Vachtler tört előre, és húsz méterről fölé lőtt. Egy perc múlva Virág szerzett labdát a középpályán, hárman vihették két védőre, de végül Popovics labdáját Jánosa bravúrral védte. A 61. percben ismét Popovics volt a főszereplő: 25 méterről lövésre szánta el magát, és a kapufát találta el. A 68. percben góllá érett a fölény: Virág beadása egyedül találta a hosszúnál Batarelót, aki hét méterről, kapásból lőtt, és a labdát a kapus már csak beljebb tudta segíteni (1-0).

A gól után már jobban kinyílt a vendégcsapat, de a balmazújvárosi kontrák során az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A másik kapu előtt a védelem jól állt lábán, igazi helyzet nem is adódott az ajkaiak előtt. A 81. percben Popovics távoli szabadrúgása után Jánosa kiütötte a léc alól a labdát. A találkozó hátralévő részében már nem voltak veszélyben a kapuk, és végül a remek második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyert a sereghajtó.

Szombaton játszották:

Soproni VSE-GYSEV – Szigetszentmiklósi TK-Erima 4-0 (1-0)

Mezőkövesd-Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC 2-3 (1-0)

Gyirmót FC – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (1-0)

Zalaegerszegi TE FC – Soroksár SC 1-0 (0-0)

Ceglédi VSE – FGSZ Siófok 3-0 (1-0)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 2-0 (0-0)

Pénteken játszották:

Vasas FC – Kaposvári Rákóczi FC 0-0

Olvasói sztorik