NB II

Tipikus hatpontos rangadó lesz

Takács Péter és Spitzmüller István szerint is megjósolhatatlan a Békéscsaba–Mezőkövesd meccs kimenetele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn délután a Mezőkövesdet fogadja gyulai albérletében, a Grosics Akadémia pályáján a Békéscsaba az NB II 19. fordulójának zárómeccsén. A másodosztály élmezőnye rendkívül szorosan alakul, a második borsodiakat és a negyedik viharsarkiakat mindössze egy pont választja el a tabellán, és mindkét gárda nem titkolt célja, hogy jövőre az élvonalban szerepeljen. Őszi találkozójukon a kövesdiek 4-0-s sikert arattak, de ezúttal szorosabb összecsapásra van kilátás. Néhány hónappal ezelőtt kétszer is bevette a Békéscsaba kapuját a borsodiak középpályása, Takács Péter, aki igazi hatpontos mérkőzést vár hétfőn.

– Nagyon kiélezett mérkőzésre számítok. Mindenképp háromesélyes a találkozó, hiszen a Békéscsabának is nagyon jó eredményei vannak – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére az NB I-es rutinnal is rendelkező Takács Péter. – Próbálok pozitív lenni, és azt mondom, hogy győzni szeretnénk, de ehhez nagyon sokat kell tennünk. Készülünk a Békéscsabából, és biztosan nem remegő lábakkal fogunk pályára lépni, hanem önbizalommal telve. Nem tudom, hogy az utóbbi időben mikor volt ennyire izgalmas az NB II. Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy négy-öt csapat is pályázott a feljutásra. Úgy gondolom, hogy ez pontosan olyan mérkőzés, amelyre kimondhatjuk, hogy igazi hatpontos meccs. Nagyon masszív brigádnak tartom a csabaiakat. Amikor ősszel találkoztunk velük, még nagyon az út elején jártak. Az egy sima meccs volt, ahol számomra is jól jött ki a lépés, sikerült két gólt rúgnom nekik. Aztán a mérkőzések múlásával lehetett látni, hogy egyre összeszokottabbak lettek, és zsinórban nyerték a meccseket. Nagyon masszív és jó csapatnak tartom a Békéscsabát, úgyhogy nagyon várom már az összecsapást. Azt gondolom, hogy a mi csapatunkba is be kell építeni még néhány új embert, mert voltak itt is érkezők. Jó úton halad a társaság, bízom abban, hogy minden meccs után egyre jobban összeszokunk, és egyre jobbak leszünk. Azt gondolom, hogy jó csapatunk van, és ha NB I-esek lennénk, akkor szerintem nem a kiesés ellen küzdenénk.

A Békéscsaba a téli szünetben szerződtette Nyíregyházáról a rutinos Spitzmüller Istvánt, aki elégedett új csapata eddigi játékával, és úgy érzi, a csapategységüknek köszönhetően a nagyon erős Mezőkövesd ellen is van keresnivalójuk.

– Minél jobb eredményre számítok. A meccs képe adja majd, hogy ez a döntetlen vagy a győzelem lesz, de természetesen nyerni szeretnénk, hiszen számunkra az lenne a legjobb. Nagyon szoros a tabella eleje, ezért mindenképp kijelenthető, hogy tipikus hatpontos meccs elé nézünk. Az NB II-ben a Mezőkövesd nagyon erős csapat, amely játssza a futballt. Elég bő keretük van, nem lehet azt mondani, hogy csak tíz-tizenegy játékosuk lenne, bármikor végre tudnak hajtani minőségi változtatást. Úgy érzem, a csapategység az, amiben nagyon jók vagyunk, illetve a mérkőzés majd adja, hogy hol tudunk hibapontot, fogást találni rajtuk. Az eddigi tavaszi meccseinken a játékkal elégedettek lehetünk, mert rengeteg helyzetet kidolgoztunk. Pontokban sem állunk rosszul, de az első két fordulóban kimaradtak a lehetőségek, azokból többet ki lehetett volna hozni. Ne legyünk azonban elégedetlenek, hiszen gólt nem kaptunk még. Ha a következő három fordulóból jól jövünk ki, akkor az sem gond, hogy ikszeltünk az első két játéknapon – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Spitzmüller István.

Olvasói sztorik