NB II

Meccsről meccsre terveznek, de vannak vágyaik

A gyirmóti Magasföldi József szerint van bennük potenciál, és kemény meccsre számít az Ajka és az Újpest ellen is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavaszi szezonban a Gyirmótnál eddig nem panaszkodhatnak rossz eredményekre, hiszen a csapat először 0-0-t játszott a Vasas elleni rangadón, majd simán verte a Balmazújvárost. Hét közben az élvonalban szereplő Újpestet is megtréfálták a Magyar Kupában a győriek. A gól nélküli eredménnyel elégedettek lehetnek, de nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk a Megyeri úton. A Gyirmót a következő bajnoki fordulóban az Ajkát fogadja, vasárnap délután.

A Rangadó.hu érdeklődésére Magasföldi József értékelte a bajnoki rajtot, és kifejtette: szerinte az a célravezető, ha mérkőzésről mérkőzésre terveznek.

– Miután rangadóval kezdtünk, úgy gondolom, van értéke a Vasas elleni gól nélküli eredménynek. Természetesen szerettünk volna nyerni, és a találkozó végére már ki-ki meccs alakult ki. A Balmazújváros ellen megérdemelten szereztük meg a három pontot, ami nagyon fontos volt az egész csapatnak – mondta Magasföldi József.

– Hogy érzi, az új igazolásokkal erősödött a csapat?
– Igen, nyilván erősödtünk, de ez majd csak időközben fog kiderülni. Jó kis öltözőnk van, tehát a beilleszkedéssel nem volt gondjuk az új játékosoknak. Nagyon egy irányba húz a csapat, de nyilván még rengeteget kell dolgoznunk.

– Milyenek a feljutási esélyei a Gyirmótnak?
– Jelen pillanatban nem szabad ezen gondolkodnunk. A Balmazújváros elleni bajnoki fontos volt, de utána már egyből az Újpestre és a Magyar Kupára koncentráltunk. Most pedig már a hétvégi, Ajka elleni meccsre készülünk. Mérkőzésről mérkőzésre tervezünk, lehet, hogy közhelynek hangzik, de szerintem csak ez a célravezető. Szeretnénk kiegyensúlyozott erős csapat képét kelteni. Persze, mindenkinek vannak vágyai, a csapatnak is és nekem is…

– A Magyar Kupában döntetlent játszottak az Újpesttel. Mekkora bravúrnak számít ez az eredmény?
– Egy patinás első osztályú csapattal játszottunk gól nélküli meccset, tehát ez egy értékelhető eredmény. A vezetőedző több fiatal játékost is kipróbált, ebből is látszik, hogy van bennünk potenciál. A visszavágón nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Megyeri útra látogatunk. Természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében.

– Az NB II következő fordulójában a Mezőkövesdet is megtréfáló Ajkát fogadják. Milyen mérkőzésre számít?
– Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen az Ajka jó csapat, tele van NB I-et megjárt játékosokkal, elég csak az eredményeiket megnézni. Összességében kemény mérkőzésre számítok egy jó ellenféllel szemben. Természetesen szeretnénk megnyerni a találkozót.

Nőnapi meglepetés Gyirmóton

A győri klub vezetése úgy döntött, hogy a stadion építési munkálatai miatt ezúttal is ingyen engedi be a találkozóra a futballbarátokat, akik egyébként az elmúlt találkozókon nagy számban megjelenve, remek hangulatot teremtettek a korszerűsödő arénában. A nemzetközi nőnap alkalmából külön ajándékkal, meglepetéssel is készül a Gyirmót FC, és a Margaréta Virágüzlet támogatásának köszönhetően a mérkőzésre érkező hölgyek virágot kapnak. Nem is akárkitől, hiszen Közép-Európa legerősebb embere, Darázs Ádám köszönti majd őket, aki aztán a meccs kezdőrúgását is elvégzi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik