NB II

Kiszállt a szponzor Szolnokon

A gazdasági körülményekre hivatkozva távozott a százmilliós befektető – a klub vezetősége megdöbbent.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még közel két és fél évig lett volna a Szolnoki MÁV FC névadó szponzora a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. Azonban a klub csütörtöki közleményéből kiderült, január elsejei hatállyal távozott a befektető. Alább a közleményt olvashatják, változtatás nélkül.

„A Szolnoki MÁV FC és a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. a megváltozott gazdasági körülményekre hivatkozva váratlanul, 2015. január 1-jei hatállyal felbontotta a klubokkal kötött szerződést, és kihátrált a csapatok mögül.

2013 decemberében négy szezonra szóló, évi százmillió forintos nagyságrendű támogatásról született szerződés a klubok és a cég között. A Stadlerrel való együttműködést eredményesnek tartottuk, a szerződésben foglalt feltételeket maradéktalanul teljesítettük, és a hosszú távú támogatás tudatában vállaltuk a létesítményfejlesztéseinkhez szükséges önerő előteremtését is.

Értetlenül állunk azelőtt, hogy egy Szolnokon működő cég éppen a szolnoki futballt és azt a 800 tehetséges gyermeket hagyja cserben, akik büszkén léptek pályára az eddig a nevét viselő csapatokban. Miután azonban a folytatásról szóló tárgyalásaink eredménytelenül zárultak, kénytelenek vagyunk tudomásul venni a Stadler döntését. A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a klubok működése stabil, és dolgozunk azon, hogy más forrásból pótoljuk a beruházásokhoz szükséges összeget.”[

Olvasói sztorik