NB II

Zalaegerszegi döntetlen Ausztriában

A ZTE hátrányba került az osztrák másodosztályú St. Pölten otthonában, de sikerült egyenlítenie.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SKN St. Pölten (osztrák) – Zalaegerszegi TE FC 1-1 (0-0)
St. Pölten, Ausztria, 50 néző
ZTE: Szappanos – Króner, Forgács (Horváth A.), Kovács G., Fodor – Szakály A., Simonfalvi – Bailo, Szöllősi (Szegleti), Farkas (Horváth P.) – Vittman. Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Segovic (50.), illetve Szakály A. (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korán indult a pénteki nap a Sopronban edzőtáborozó ZTE FC számára, hiszen a játékosok reggel fél 7-kor reggeliztek, majd útnak indultak, mert délelőtt 10-től az ausztriai St. Pöltenben léptek pályára felkészülési mérkőzésen az osztrák másodosztályban szereplő helyi csapat ellen.

Meglehetősen szűk kerettel utazott el a ZTE az ausztriai városba, ugyanis a Sopronban táborozó keret tagjai közül Lendvai Miklós azokat a fiatalokat hazaengedte, akik a hétvégén a teremlabdarúgó diákolimpia küzdelmeiben vesznek részt. A nagyobb érvágást Babati Benjamin és Délczeg Gergely hiánya jelentette, előbbi még a hét elején kapott rúgást a lábára, ami miatt még most sem edzhet teljes intenzitással, utóbbinak pedig az Achillese vált érzékennyé.

A nagyobb fájdalmak viszont Lendvai Miklós vezetőedzőt gyötörték, akinek a dereka állt be, és még St. Pöltenben is meglehetősen óvatosan mozoghatott. A szakvezető persze nem a saját problémáival foglalkozott.

– Jó lett volna, ha itt vannak a fiatalok is ezen a találkozón, ugyanis szerettem volna, ha ők is lehetőséget kapnak. Kicsit kevesen maradtunk, de egy jó ellenfél vár ránk, és ennek is örülni kell – nyilatkozta a meccs előtt.

Hogy a St. Pölten komolyan vette a mérkőzést, mi sem bizonyítja jobban, hogy az első félidőben igencsak nagy iramot diktált, és a ZTE FC nem nagyon tudta átlépni a felezővonalat. Agresszív csapattal találta magát szemben az egerszegi legénység, de igazából nem akadt nagy helyzetük az osztrákoknak. Ami feltűnő volt, hogy a Zete támadásai mennyire akadoznak, de meg kell jegyezni, hogy az erős szél az első félidőben egyértelműen a hazaiakat segítette.

A szünetben Lendvai Miklós arra kérte játékosait, hogy ugorjanak neki az ellenfélnek, és valóban támadóbb, az előzőnél rámenősebb csapat képét mutatták a vendégek. Azonban az ötvenedik percben jött egy kihagyás, amit az osztrákok szépen kihasználtak. Azzal, hogy a ZTE is többet támadott, egyértelműen mozgalmasabbá vált a játék, de sok technikai hiba csúszott közbe, egy alkalommal pedig Bailo Dávid fejelt össze ellenfelével.

Közben megeredt a hó is, így a csúszóssá vált pálya is okozott némi gondot a játékosoknak. A ZTE FC nem tett le a gólszerzésről és a hajrában Szakály Attila jól játszott meg egy letámadás végén szerzett labdát, és a kapus mellett a hálóba gurítva egyenlített (1-1).

Lendvai Miklós a pénteki játékkal ha nem is teljes mértékben, de elégedett volt.

– Voltak hiányzóink ezen a napon, ezt ne feledjük, de kezd kialakulni az a fajta játék, amit szeretnék – mondta a zaol.hu érdeklődésére a vezetőedző. – Az időszaknak megfelelő a játékunk, de fontos volt ez a hét, hogy együtt legyünk. Bár péntek délután és este már nem edzünk, viszont lényegesek lesznek azok a beszélgetések, melyet a játékosokkal közösen fogunk megtartani.

A szakvezető elmondta még, hogy mindenképpen szeretné, ha a Lenti játékosát, Horváth Pétert leigazolná a klub, hiszen látnak fantáziát benne. Képben van Városi Viktor a Haladás csapatából, és rajtuk kívül még két játékos érkezhet.

A meccsen amúgy leginkább a küzdelem dominált, néhol parázs összecsapásokkal. Az osztrák klub által felajánlott ebéd elfogyasztása után a zalaiak visszatértek soproni szállásukra, majd este a helyszínen szurkolnak a ZTE KK csapatának a Sopron ellen férfi kosárlabda-mérkőzésen – írja a zaol.hu és a ZTE FC honlapja.

Olvasói sztorik