NB II

Földhányások éktelenkednek a csabai pályán

Egyelőre képlékeny, pontosan mikor tudja birtokba venni a stadion centerpályáját a csapat...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miközben a Békéscsaba szakmai stábja a csapat tavaszi szezonra való felkészítésével van elfoglalva, az időjárási körülményekhez igazodva az újévben is gőzerővel zajlanak a pálya rekonstrukciós munkálatai a stadionban. Az előzetes menetrend szerint elvileg február 28-án már otthon fogadják a Csákvárt, de mindenkiben – így a klubhonlap szerkesztőiben is – felvetődött a gondolat: valóban elkészül a centerpálya, és a tavaszi szezon első, hazai mérkőzését már ott játszhatják a csabaiak?

Kovács Mihály klubelnök emlékeztetett, hogy október 18. után nagy erőkkel vonult fel a kivitelező, és megkezdte a talajmunkálatokat. Az időjárás azonban nem volt túl kegyes, rengeteg eső esett, így csúsznak a munkálatok.

– Nagyjából egyébként még körülbelül kéthetes munka van hátra – kedvező időjárás esetén – és jöhet a vadonatúj fű, amelyre természetesen nem lehet azonnal rámenni, szóval egyelőre még képlékeny, pontosan mikor tudjuk birtokba venni a centerpályánkat – magyarázta Kovács Mihály. – A pályán egyébként nagyon komoly talajmunkálatok zajlottak, rengeteg földet, valamint homokot és sódert mozgattak meg a kivitelezők, hiszen az automata locsoló berendezés mellett, dréncső – vízelvezetésre – és fűtéscső is lefektetésre került a megfelelő talajszerkezetbe.

Az elnök szerint van forgatókönyv arra az esetre, ha nem készül el időben a pálya. A vezetőség minden eshetőségre felkészül, lesz megoldás, de a pályacsere most már nem jöhet szóba.

– A centerpályával kapcsolatban hamarosan sor kerül a közbeszerzés kiírására, amely munkálatok során az év második felében kerülhet sor a régi, ülőhelyi lelátó elbontására és egy korszerű, fedett, ülőszékes lelátó építésére, amely lelátó alá „telepítenénk” a felnőtt csapatot. A korábbi állóhelyi lelátó ülőszékekkel való felszerelését befejeztük, de ezt majd még – párhuzamosan a szemben lévő lelátó építésével – be kell majd fedni – mondta Kovács Mihály.

Olvasói sztorik