NB II

Egymást húzzák az első osztály felé

A hétgólos Máté János szerint összességében nem lehetnek elégedetlenek az őszi szezonnal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 15. fordulójában rendezték az őszi idény egyik nagy rangadóját, hiszen a Mezőkövesd a Vasast fogadta. A hazaiak előbb kihagytak egy tizenegyest, majd megszerezték a vezetést, de az angyalföldiek a második félidőben fordítottak, és 2-1-re nyertek. Ezzel eldőlt, hogy a Vasas az első helyen tölti a téli szünetet, a borsodiak pedig visszacsúsztak a harmadik helyre.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Mezőkövesd házi gólkirálya, a Vasas ellen szezonbeli hetedik találatát szerző Máté János értékelte a szombati mérkőzést, és elmondta, hogy nagyon csalódottak voltak a vereség után.

– Korán megszerezték a vezetést, mégis kikaptak. Sajnálják a Vasas elleni vereséget?
– Nagyon, hiszen az őszi elsőségünk múlt rajta. Úgy érzem, az egyik legnagyobb riválisunk ellen játszottunk, de tavasszal lesz lehetőségünk visszavágni. Még csak a bajnokság felénél járunk, nagyon kiegyensúlyozott az élmezőny. Tavasszal minden pontra szükségünk lesz, hogy elérjük a céljainkat – mondta Máté János.

– Milyen volt az atmoszféra? Érződött, hogy ez az NB II rangadója?
– Nagyon jó volt a hangulat, a szurkolóink kitettek magukért. Úgy érzem, nagyon jó iramú mérkőzést láthattak. Élvezetes és fordulatos meccs volt.

– Milyen volt az öltözői hangulat a mérkőzés után? Mit mondott Tóth László vezetőedző?
– Csalódottak voltunk, hiszen megnyert mérkőzést vesztettünk el. A meccs után a vezetőedző sosem értékel, ez majd a következő napokban fog megtörténni.

– A tabella harmadik helyén állnak a téli szünetben. Mennyire csalódottak emiatt?
– Természetesen szerettünk volna őszi elsőként pihenőre menni, de ha megnézzük, csupán egyetlen pont a differencia a Vasas és köztünk. Ez akár már a tavaszi első fordulóban is megváltozhat.

– A teljesítménye meggyőző, hiszen hétszer volt eredményes az ősz folyamán. Minek köszönhető a jó forma?
– Az utóbbi néhány félév nem úgy alakult, ahogyan előre terveztem, de úgy érzem, a folyamatos munka előbb-utóbb beérik. Nagyszerű csapattársaim vannak, akik közül sokan NB I-es szintű labdarúgók, így egymást húzzuk előre az első osztály felé.

– Meddig tartanak még az edzések, mi lesz a menetrend?
– Tudomásom szerint még két hétig edzünk, majd elmegyünk téli pihenőre és január elején kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra.

– Összességében hogyan értékeli a Mezőkövesd őszi szezonját?
– Összességében nem lehetünk elégedetlenek, mert egy pontra vagyunk az első helytől. Kiegyensúlyozott őszt produkált a csapat, sajnos az utolsó fordulóban szenvedtük el az első hazai vereségünket, ami most az első helyünkbe került. Hangsúlyozom, hogy még csak a bajnokság felénél járunk, hosszú tavaszi szezon elé nézünk.

https://www.youtube.com/watch?v=2lgk39GKUl4

Olvasói sztorik