NB II

Kísértetet láttak a soproni szurkolók

Supka Attila felesége nem George F. Hemingway társaságában nézte a győztes bajnoki meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban, az olasz Pietro Vierchowod távozása után napvilágot látott a hír, miszerint ismét – immár harmadszor – Supka Attila lehet a Bp. Honvéd vezetőedzője. A tréner azt mondta, hogy nem zárkózna el a lehetőségtől, George F. Hemingway viszont kijelentette: egy százaléknyi valóságalapja sincs a híresztelésnek, hogy tárgyalt vele.

Az ügy néhány napig nyugvópontra jutott, mígnem szombat délután az SVSE Szurkolói Klub egy Facebook-bejegyzésben tudatták, hogy Hemingway személyesen, ráadásul az edző feleségének társaságában, a helyszínen tekinti meg a Sopron–Csákvár másodosztályú meccset (2-0), annak ellenére, hogy a kispestiek szinte ugyanabban az időpontban játszottak a Paks ellen.

A Rangadó.hu érdeklődésére Supka Attila hétfőn elmondta, hogy a felesége valóban ott volt a lelátón, de nem Hemingway, hanem egy ismerősük társaságában, a soproni szurkolók tehát rosszul látták…

Az SVSE a bajnokság egyharmada után ötvenszázalékos mutatóval rendelkezik (3-4-3, gólkülönbség 17-17), és a kilencedik helyen áll. A tréner szerint a kapott gólok számát mindenképpen csökkenteniük kell, hogy előrébb léphessenek.

– Azt mondanám, most kezd igazán összeállni a csapat úgy, ahogy szeretnénk. Nagy átalakuláson ment keresztül a keret, rengeteg fiatal játékost igazoltunk. A többségüknek idő kell, hogy összeálljanak, és felvegyék azt a tempót, ami az NB II-ben szükségeltetik. Az előrejátékunk nagyjából rendben van, a rúgott gólok száma elfogadható, de a kapott gólok számára még jobban csökkentenünk kell, akkor előrébb tudnánk lépni. Ezzel a fiatal csapattal együtt lehet dolgozni, mert partnerek a hétközi munka és a hétvégi mérkőzések során is. A legtöbben akarnak valamit a futballtól, és ez a legfontosabb.

Amióta Supka Attila visszatért Sopronban, minden félévben komoly változások történtek a játékoskeretben. Nem könnyű szinte állandóan új csapatot építeni, ezért az edző a következő évadtól törekedni fog az állandóságra.

– A vezetőség elvárása, tehát a célunk az, hogy az NB II-es tagság legyen meg, és tartozzunk a középmezőnyhöz. Folyamatosan megismertük a csapatot, és nagyon bízom benne, hogy a keret jelentős része együtt tud maradni. Elég sok fiatal kölcsönjátékosnak biztosítunk lehetőséget, az ő számukat szereznénk a következő bajnoki évtől csökkenteni, tehát vagy végleg itt tartani őket, vagy olyanokat igazolni, akik hosszabb távon itt maradnak. Idén nyáron egyrészt olyanok kerültek el tőlünk, akikről azt gondoltuk, hogy nem tudnak segíteni nekünk, másrészt Katona Mátét és Gaál Bálintot szerettük volna megtartani, de a Haladás kivásárolta őket a szerződésükből – mondta végül Supka Attila.

Olvasói sztorik