NB II

Menougong magyar lett

A kameruni születésű játékos azt tervezi, hogy felveszi a klubelnök-államtitkár, Tállai András nevét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Mezőkövesd játékosa, George Menougong 11 év után megkapta a magyar állampolgárságot. Korábban már próbálkozott, de hiánypótlásra kötelezték, iratokat kellett beszereznie Kamerunban, ez azonban nem volt olyan könnyű, mert ritkán jár haza. A boon.hu oldalon olvasható interjúban elmondta, nagyon büszke az okiratra, amelyet bekereteztet, és kép lesz belőle a falon.

– Most, hogy a magyar állam elfogadott engem, elmondhatom, hogy itthon vagyok. Magyarul beszélek, a feleségem magyar, a két gyerekem is. Így az a célom, hogy a családommal végleg itt telepedjek le. A miskolci polgármesteri hivatalban tett esküm után viccesen azt mondtam, hogy már egyben vagyunk, ugyanis a saját famíliámban csak én voltam idegen – mondta Menougong.

Érdekesség, hogy a 29 éves játékosnak a tervei szerint Tállai-Molnár György lesz a magyar neve.

– Klubvezetőnk, Tállai András elnök úr államtitkárként, miniszterhelyettesként nagyon sokat tett az érdekemben és én valahogyan meg szeretném ezt neki köszönni. Persze, ez egyelőre csak az én agyamban fordult meg, ennek utána kell nézni. Nem tudom, hogy mik az erre vonatkozó szabályok és az elnök úrnak sem említettem még ezt az ötletet.

George Menougong legközelebb valószínűleg decemberben megy haza, Kamerunba, aztán januárban tér vissza Magyarországra, ismét haza. A felesége és a hatéves lánya már járt az afrikai országban, a hároméves fia viszont még nem, de legkésőbb jövő nyáron őt is elviszi. Azt pedig nagyon szeretné, ha az anyukája minél előbb ellátogatna Magyarországra, Miskolcra, Mezőkövesdre, mert sok szép látnivalót akar neki megmutatni.

Olvasói sztorik