NB II

Minden adott a visszajutáshoz Mezőkövesden

Az élvonalból kieső borsodiak védője, Hegedűs Csaba szerint mindhárom fronton képesek lesznek helytállni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csupán kilenc játékos – Szántai Levente, Hegedűs Csaba, Hegedűs Dávid, Búrány Zoltán, Csirmaz István, Takács Péter, Menyhért Ádám, Balajti Ádám és George Menougong – maradt az élvonalból kieső Mezőkövesd csapatánál a tavaszi keretből. Fótyik Dominik és Szalai Vilmos pénteken kötelezte el magát új klubjához, de Stanislav Velicky még mindig a borsodiakkal edz. Az elmúlt napokban érkezett Balogh Balázs, Csató Martin és Nánási Balázs, további új igazolások már nem várhatók.

A mezőnyjátékosok közül Hegedűs Csaba játszik legrégebben Mezőkövesden, már az NB II-es keleti bajnokcsapatnak is alapembere volt. A Rangadó.hu érdeklődésére a vasárnapi, balmazújvárosi rajt előtt elmondta: szerinte a bajnokságban és a két kupában is helyt tudnak majd állni, mert eléggé nagy és erős a keretük.

– Mit gondol a jelentős nyári változásokról? Sikerült már ütőképes egységgé formálni a maradó és az érkező játékosokat?
– Úgy gondolom, mindenféleképpen sikerült átvenni Tóth László felfogását a csapat játékával illetve a hozzáállással kapcsolatban, főleg azért is mert, nagyjából mi kezdtük el a leghamarabb a felkészülést az NB II-es csapatok közül – kezdte Hegedűs Csaba.

– Milyennek ítéli a nyári felkészülést, milyen képet mutatott a csapat a közelmúltbeli edzőmeccseken?
– Szinte minden edzőmeccsen mi domináltunk. Egy-két mérkőzést kivéve szinte mindegyiket megnyertük, szóval bizakodóak lehetünk. Bár lehet mondani bármit, úgyis minden a bajnokikon derül ki.

– Mik a célkitűzései a csapatnak a bajnokságban, a Ligakupában és a Magyar Kupában?
– Úgy gondolom, hogy a bajnokságban és a két kupában is helyt tudunk állni egyszerre, mert eléggé nagy és erős a keretünk.

– Összejöhet-e már az első NB II-es idényben a visszajutás?
– Nem szeretnék semmit elkiabálni, szóval reménykedem benne. Itt minden adott rá.

– Mit vár a Balmazújváros elleni első bajnoki meccstől?
– Biztosan nem lesz könnyű dolgunk, de nekünk minden pontra szükségünk van. Három pontot várok!