NB II

Az élvonalból is keresték a hazatérő védőt

A Finnországból visszatérő Balogh Balázs szerint jobb a feljutásért küzdeni, mint a kiesés elől menekülni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden számoltunk be róla, hogy az NB II-es Mezőkövesd együttesében folytatja pályafutását a finn másodosztályból hazatérő Balogh Balázs. A rutinos védő az Ilves Tampere csapatából igazolt haza, de korábban megfordult a finn élvonalban, valamint a Lombard Pápát, a Tatabányát és a Vasast is erősítette. A Rangadó.hu megkereste a borsodiakhoz szerződő 31 éves védőt, aki hazatérésének okairól és szezonbeli várakozásairól is beszélt.

– Finnországban szeptember végén befejeződik a bajnokság. A csapatomnál a kitűzött cél a feljutás volt, de úgy tűnik, arról lecsúszott a gárda – kezdte Balogh Balázs. – Elég erős, jó háttérrel rendelkező együttesben szerepeltem, de megkértem őket arra, hogy hazatérhessek. Ha nem jöttem volna most haza, akkor legközelebb csak jövő február-márciusban játszhattam volna. Mivel az ottani pontvadászatból csak másfél hónap van hátra, ezért nem akartam kihagyni félévet. Tóth László pedig megkeresett, és úgy döntöttem, hogy a Mezőkövesdet választom. Az NB I-ből is volt ajánlatom két kisebb csapattól. Mérlegeltem, és úgy gondoltam, hogy jobb lenne olyan csapatban játszani, ami feljutásért küzd, mint olyanban, ami menekül a kiesés elől.

– Hogyan emlékszik vissza a Finnországban eltöltött időszakra?

– Korábban is szerepeltem a finn élvonalban egy elég erős csapatban. Most, ebben a szezonban össze lettünk vásárolva, de az előrejátékunk nem volt megfelelő, ezért nem lett meg a feljutás. A másodosztályhoz képest sok néző látogatott ki a meccseinkre, és kiváló körülmények között készülhettünk.

– Milyen erősségű a finn másodosztály?
– Hasonló a finn első osztályhoz. Inkább a fizikai focit részesítik előnyben, a fejeléseket és az ütközéseket. Körülbelül az angol harmadosztályhoz tudnám hasonlítani, ahol hosszan előrerugdossák a labdákat, aztán megy érte a marakodás. Én is ilyen munkás játékos vagyok, nekem feküdt ez a stílus.

– Milyenek az első benyomásai Mezőkövesden?
– Eddig két edzésen vagyok túl, és mondhatom, hogy modern, pörgős gyakorlásokat vezényelt a szakmai stáb. Tóth László stábja nagyon felkészült, nem véletlenül dolgozott a szombathelyi Illés Akadémián.

– Mit vár a szezontól? Milyen célokkal vágnak neki a bajnokságnak?
– Teljesen egyértelmű: célunk a feljutás. Nagyjából lehet tudni, hogy melyik az a három-négy csapat, amelyik ugyanúgy erős. Persze senkit nem szabad lebecsülni, hiszen összevonták a másodosztályt, ami így jóval erősebb lett.

Olvasói sztorik