NB II

Külföldi székek egy magyar stadionban

A legnagyobb riválisok – például a Fradi és az Újpest – is megférnek majd egymás mellett Csákváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tervek szerint négy nagy európai bajnokság élvonalbeli csapatainak, illetve az NB I együtteseinek emblémájával ellátott egy-egy szék kerül majd az NB II-be idén feljutott csákvári csapat stadionjába.

Az ötezer lakosú település együttesének szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: Nagy Sándor klubelnök ötlete volt, hogy vegyék fel a kapcsolatot a spanyol, az angol, a német és az olasz liga egyesületeivel, s kérjenek tőlük egy-egy emblémás széket. A stadion a stadionban elnevezésű kezdeményezésnek a sportszerűség, a tolerancia népszerűsítése a célja, a székek azt jelképezik, hogy jól megfér egymás mellett az Újpest és a Ferencváros, a Real Madrid és a Barcelona vagy a Liverpool és a Manchester United.

A megkeresett klubok 75 százaléka már reagált, méghozzá pozitívan, az MU például öt perccel az elküldés után válaszolt a csákváriak e-mailjére. A sajtóeseményen a Hertha BSC, a Videoton és a DVSC székét be tudták mutatni, ezek már a bajnoki rajton ott lesznek a stadionban.

Az Aqvital FC Csákvár fiatal csapattal készül a másodosztályú bajnokság rajtjára. Mint kiderült, Bognár György együtteséből az alapemberek közül senki sem távozott, ugyanakkor több fiatal, 19 és 21 év közötti futballistával erősítették meg a keretet a nyáron.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik