NB II

Bognár György próbált reálisan értékelni

Az NB II-es csapat edzője szerint 5-1-re is kikaphattak volna, úgyhogy helyén kell kezelni a Hannover elleni döntetlent.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mostanság akadtak szép részsikerek Európában magyar részről is, például a Debrecen egygólos győzelme a BATE Boriszov ellen, vagy a Diósgyőr továbbjutása a bolgár Litex ellen. Ezek mellett helyet kaphat az NB II-be idén visszajutó Csákvár eredménye is.

A másodosztály újonca szerdán edzőmérkőzést játszott Huszti Szabolcs előző csapatával, a Hannoverrel az ausztriai Bad Radkersburgban. A találkozó meglepetésre 1-1-es döntetlennel ért véget. A németeknél olyan játékosok szerepeltek, mint Schlaudraff, vagy a világbajnokságot is megjárt japán Kiyotake Hirosi – őt éppen Huszti Szabolcs helyére igazolták a Nürnbergből. A Csákvár vezetőedzője, a korábbi ötvenszeres válogatott Bognár György próbálja a földön tartani futballistáit.

A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a két kapusuk volt a mezőny legjobbja.

– Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Ha egy reális végeredményt kéne mondanom, azt mondanám öt-egy – kezdte Bognár György. – Úgy gondolom, sokkal gyorsabbak és dinamikusabbak voltak, mint mi, és rengeteg helyzetet dolgoztak ki. A küzdeni tudás és a szervezettség terén mi is fel tudtuk venni a versenyt. A szünetben és a mérkőzés végén is próbáltam reálisan értékelni a mérkőzést, mert nem akarom, hogy a srácok elragadtassák magukat.

– Ön szerint ki volt a mérkőzés legjobbja?
– A meccs jellegéből adódóan egyértelmű, hogy a két kapust kell kiemelnem. Gelei Vince és Szabó Balázs is hatalmasakat védett. A mezőnyből nem tudok konkrét nevet mondani, mindenki nagyot küzdött.

– Milyen célokkal vágnak neki a következő szezonnak?
– Egyértelműen a bennmaradás a cél. Bár megmondom őszintén, én még azzal sem lennék annyira elégedett. Szeretném, ha a stabil középcsapatként a nyolcadik-tizedik helyre odaérnénk.

Olvasói sztorik