NB II

Huszti volt csapatával ikszeltek

Az NB II-es Csákvár 1-1-et játszott a német első osztályú Hannoverrel, edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Hannover FC (német) – Aqvital Publo-Csákvári TK 1-1 (0-0)
Bad Radkersburg, Ausztria, 300 néző
Hannover: Almer – Rankovic, Thesker (Schulz, 64.), Felipe (Sulejmani, a szünetben), Albornoz – Ceyhun, Schmiedebach (Pietler, a szünetben), Kiyotake (Hirsch, 72.), Karaman – Schlaudraff, Joselu. Edző: Korkut Tayfun
Csákvár: Gelei V. (Szabó B., 67.) – Hajdu, Sötét (Domokos, a szünetben), Dulló – Ambrus, Bakos Sz., Molnár Cs. (Imrik, 53.), Barcsay (Wild, 57.) – Varga Z. (Mihály, 64.) – Molnár T., Gajdos (Domján, a szünetben). Edző: Bognár György
A Csákvár gólszerzője: Imrik (tizenegyesből 67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután az Ausztriában edzőtáborozó Hannover vendégeként lépett pályára a Csákvár felkészülési mérkőzésen. Ugyan a német Bundesligában szereplő csapat legértékesebb játékosa, Huszti Szabolcs a múlt héten Kínába szerződött, így is irigylésre méltó keret áll a török Korkut Tayfun edző rendelkezésére.

Bár a 19-szeres dán válogatott Leon Andreasen-nek felmentést adott a szakvezető a szerda délutáni összecsapásra, így is öt válogatottal kezdett a Hannover: ott volt a kezdőben a brazíliai világbajnokságot megjárt japán Kiyotake Hiroshi (26) – éppen Huszti helyére hozták a Nürnbergtől a nyáron -, a chilei Miiko Albornoz (2), az osztrák Robert Almer (15), a török Ceyhun Gülselam (6) és Kenan Karaman (1) is, míg Christian Schulz (4) a kispadon kezdte a találkozót – számolt be az aqvitalfc.hu.

Bátran kezdett a Csákvár, Bognár György fiatalokra épített együttese igyekezett megbecsülni a megszerzett labdát és a villámgyors Varga Zoltán vezérletével gyors ellentámadásokat vezetni. A Bundesligában edződött játékosok azonban gyorsan rájöttek, nem vehetik félvállról bizonyítási vágytól fűtött csákvári fiatalokat. Alig tíz perc elteltével háromszor is óriási helyzetet dolgoztak ki, de Gelei Vince bravúrral hárította Joselu, Schlaudraff, majd Kiyotake ziccerét is. A játékrész felétől egyre inkább a beszorult a Csákvár, ám Jan Schlaudraff a 33. percben a jó indulatúan megítélt tizenegyesből sem – Hajdú Sándor kezén csattant a labda – tudott a hálóba találni. Három perccel később már mindenki gólt kiáltott, hiszen Schlaudraff-fal és Joselu-val már csak Gelei Vincével állt szemben, ám a csatárnak sakk-matt helyzetben, hat méterről is sikerült a felső léc fölé emelnie. A szünet előtt nem sokkal kiszabadultak a szorításából a csákváriak, de Gajdos Zsolt a balösszekötő helyéről, 10 méterről nem találta el a hosszú sarkot.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első abba maradt: rendkívül szervezetten védekezett a Csákvár, míg a hannoveriek igyekeztek minél nagyobb nyomás alatt tartani a kaput. Bognár György két rutinos öreg róka, Domján Attila és Imrik László becserélésével igyekezett nyugalmat kölcsönözni fiataljainak, miközben elkezdett esni az eső. Dörgött az ég, időnként villámlott is, ám ez sem törte meg a másodosztályú magyar gárda ellenállását. Korkut Tayfun nem hitt a szemének, játékosai a legnagyobb ziccerből is képtelenek voltak a kapuba találni. Talán ennek is köszönhető, hogy egy óra elteltével beküldte hatodik válogatottját is, Christian Schulzot. Mindhiába, Molnár Tibor végképp az idegbajba kergette a török szakvezetőt: három csellel tisztára játszotta magát az ötös bal sarkán, átadása után Almer kapus csak lerántani tudta Mihály Dávidot. A jogosan megítélt tizenegyesből pedig Imrik László a bal sarokba helyezte a labdát (0-1).

Hátránya tudatában még inkább rátett egy lapáttal a Hannover, ám vagy a kapufa, vagy az időközben beállt Szabó Balázs kapus állta a labda útját. A hajrában aztán Schlaudraff nagy nehezen a hálóba préselte a labdát (1-1) – tudósított a csákváriak hivatalos honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik