NB II

Kik az NB II legértékesebb játékosai?

A Transfermarkt kétszázezer eurónál húzta meg a felső határt a magyar másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbb annak jártunk utána, hogy mekkora piaci értékkel bírnak az élvonalbeli labdarúgóink. Legújabb összeállításunkban egy osztállyal lejjebb megyünk, és megnézzük, vajon az NB II-ben mely csapatok rendelkeznek a legdrágább keretekkel, illetve kik számítanak a legértékesebb játékosoknak a hamarosan induló másodosztályban.

Négy mezőkövesdi a TOP10-ben

A transfermakt.de portál kétszázezer euróra árazta be a legértékesebb játékosokat. A Mezőkövesd csapatából Búrány Zoltán, Sztaniszlav Velicky, Takács Péter és Hegedűs Dávid kerülhet ennyibe; Zalaegerszegen pedig Melczer Vilmos, Délczeg Gergely és Denisz Grbics ára éri el a felső határt. Gyirmóton szintén három játékos rendelkezik ekkora értékkel: Kiss Máté, Présinger Ádám és Somogyi Csaba számít a legdrágább játékosnak, míg az NB I-ből kieső Kaposvárban Bank István és Kovács Olivér vételára éri el a kétszázezer eurót.

A szegedi Tímár Krisztián, a mezőkövesdi George Menougong és Fótyik Dominik, a gyirmóti Graszl Károly, valamint a Vasas húzóembere, Mohamed Remili egyaránt 175 ezer eurós vételárral bír.

Több NB I-es rutinnal rendelkező labdarúgót árazott be 150 ezer euróra a lap, míg a legdrágább ötven játékos közé 125 ezer eurós piaci értékkel lehet bekerülni pillanatnyilag.

Kurucz Péter a legdrágább kapus

A kapusok közül a Fraditól kölcsönben Soroksárra kerülő Kurucz Péter bír a legmagasabb vételárral: a többi között az angol West Ham Unitedben is bizonyító hálóőr játékjoga 150 ezer euróba kerül.

A legdrágább védőknek Bank István, Sztaniszlav Velicky, Présinger Ádám és Kovács Olivér számít, míg a középpályán a szintén kétszázezer eurós értékkel bíró Búrány Zoltán, Kiss Máté, Denis Grbics, Takács Péter, Hegedűs Dávid ötös képviseli a legnagyobb értéket. A csatársor is a „kétszázasok” közül kerülne ki, ha piaci érték alapján akarnák összeállítani a legjobb csapatot: Melczer Vilmos és Délczeg Gergely a bajnokság két legértékesebb támadója.

Háromszázezret ér a klub nélküli játékos

A lap összeállítása szerint egy játékos lépi át a kétszázezer eurós határt: az előző szezont Mezőkövesden záró, azóta a többi között Pécsett is próbázó Vermes Krisztián háromszázezer eurós vételárral rendelkezik. Igaz, a játékosnak jelenleg nincs csapata, így nem tudni, hogy az NB II-ben folytatja-e pályafutását.

Hatszor drágább az NB I-nél az angol másodosztály

Az NB II összértéke nem éri el a harmincmillió eurót (29.78 millió). A szomszédos országokhoz képest kevesebbet ér a magyar másodosztály: a román második vonal valamivel több, mint harmincmillió eurós összértékkel rendelkezik, míg például a szintén 16 csapatos szerb másodosztályt (Prva Liga) 42.1 milliós értékre becsülik. Az osztrák „kettőben” csak tíz csapat szerepel, így is majdnem 35 milliós értékkel bír (34.98), de például a horvát második vonallal közel egy szinten van a mi bajnokságunk (a 12 csapatot 21.35 millió euróra becsülik).

Természetesen a nyugati pontvadászatok a másodosztály szintjén is külön kategóriát képviselnek: az angol Championship játékosainak összértéke 631 millió euró körül mozog, a német Bundesliga II 259 millió, a spanyol Segunda División 22 csapata pedig összesen 230 millió eurót ér.

Olvasói sztorik