NB II

A bajnokcsapatba vágyik a gólkirály

Az adminisztrációs okok miatt az NB III-ban maradó Létavértes csatára, Kertész Tamás mindenképpen osztályt váltana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Létavértes nyolcpontos előnnyel nyerte meg az NB III Keleti-csoportját, ráadásul a gólkirály is a DVSC fiókcsapatából került ki, hiszen Kertész Tamás 25 találatát senki sem tudta túlszárnyalni. Igen ám, de a feljutás egy furcsa eset következtében nem sikerült: a klub vezetői – állításuk szerint – elfelejtettek NB II-es licencet kérni. Ezt a határidő lejárta után már hiába akarták pótolni, utólagos kérelmüket az MLSZ visszautasította, így helyettük a Szeged-Grosics jutott fel.

A remek szezont maga mögött tudó 22 éves Kertész Tamás minden bizonnyal távozik a csapattól, mert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy mindenképpen osztályt szeretne váltani.

– Bajnokok lettek, a feljutás mégsem sikerült…
– Csalódottak vagyunk, mert mi mindent megtettünk a feljutásért. Úgy gondolom, ez nem a mi hibánk, hiszen mi a feladatunkat elvégeztük. A felelősség nem minket terhel. Sajnos ezzel a helyzettel már nem tudunk mit kezdeni, tovább kell lépnünk. Nem szabad elkeserednünk, a jövőre kell koncentrálnunk – mondta Kertész Tamás.

– A jövőt emlegetve: marad az NB III-ban?
– Nem. Mindenféleképpen szeretném kipróbálni magamat magasabb osztályban, hogy még többet tudjak fejlődni. Nem tudom még, hol fogok játszani a következő szezonban, ez még a jövő zenéje.

– Jó teljesítményét követően akár a DVSC élvonalbeli keretéhez is csatlakozhat. Lát erre esélyt?
– Nem titkolom, hogy ez egy nagy vágyam. Remélem, hogy tényleg csatlakozhatok a Debrecen felnőtt keretéhez. Talán jelenleg ez az első számú célom. Ennél többet sajnos nem tudok mondani, majd meglátjuk…

– Minek köszönhető, hogy ilyen jól teljesített az elmúlt az idényben?
– Valóban ebben az idényben kijött a lépés, de ez nem egyedül az én érdemem. Elsősorban a csapategységet emelném ki, hiszen az ő jó teljesítményük is hozzájárult a sikerhez. Centerként az én feladatom a gólok szerzése volt, de mindenkinek megvolt a saját feladata, amit remekül ellátott. Mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, tehát a védőinket is kell emelni, és a remek középpályát, akik nélkül nem értem volna el azt a huszonöt találatot. Nem szabad elfeledkezni az edzői stáb profizmusáról sem. Az ő munkájuk is nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik