NB II

Karnyújtásnyira volt a nagy siker

A rutinos csatár, Oross Márton reméli, hogy a remek tavaszi szereplésükkel megalapozhatják a feljutást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bravúros tavaszi szereplését kedden is folytatta a Gyirmót a másodosztályban. A győriek már szombaton elutaztak, de a Balmazújváros elleni találkozót a heves esőzés során használhatatlanná vált pálya miatt el kellett halasztani. A vendégek megúszták az újabb oda-vissza utazgatást, hiszen Hajdúszoboszlón maradtak.

Vasárnap a sereghajtó Tatabánya ellen zárja a szezont a tavasz legjobb csapata, amely már biztosan nem jut fel – idén sem… –, de bronzéremmel vigasztalódhat. A házi gólkirályi címért a jelenleg egyaránt 13 találattal rendelkező Beliczky Gergő és Oross Márton csatázik, de utóbbi a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy ebből nem csinálnak presztízskérdést.

– Hogyan élték meg, hogy két nappal később kellett játszaniuk Balmazújvárosban?
– Már szombaton elindultunk a délelőtti edzés után. Vasárnap kimentünk bemelegíteni, de lezúdult az égi áldás, és használhatatlanná vált a pálya. Már ott eldöntötték, hogy kedden játsszuk le a meccset, annak pedig nagyon örültünk, hogy nem kell még többet utaznunk, mert ott maradhattunk Hajdúszoboszlón a szállodában, és pihenéssel tudtunk ráhangolódni a találkozóra. Úgy fogtuk fel, hogy kaptunk két plusz pihenőnapot a mérkőzés előtt, és ez meg is látszott teljesítményünkön – mesélte a Gyirmót 33 éves csatára, Oross Márton.

– Büszkék a tavaszi remek szereplésükre, vagy bosszankodnak, hogy nem jött össze a feljutás?
– Boldogabbak lennénk, ha a második helyen végezhetnénk, hiszen evés közben jön meg az étvágy. Eredményességben mindenképpen volt különbség az ősz és a tavasz között, és játékban sokszor ősszel sem volt probléma. Egy-egy apróság miatt elúsztak meccsek, előfordult, hogy három helyett csak egy, illetve egy helyett nulla pontot szereztünk.

– Minek tudható be a Gyirmót kiváló tavasza?
– Nagyon jó felkészülést csináltunk, de elég rosszul kezdtük a tavaszt, hiszen kikaptunk Siófokon. Emiatt egy kis bizonytalanság alakult ki bennünk, de aztán jöttek az eredmények, és szépen kapaszkodtunk felfelé. A nyolcadik helyről indultunk, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ebben az erős NB II-ben olyan eredménysort értünk el tavasszal, amely még a feljutóknak sem sikerült. Ez bizakodásra adhat okot a következő szezonra.

– Milyen mértékű változások várhatók a játékoskeretben? Szükség van erősítésre a feljutás eléréséhez?
– Ha a tavaszból indulok ki, akkor nagyon jó alap a szereplésünk. Bizonyítottuk, hogy ez egy erős csapat, de az igazolásokról nem tudok semmit. Minden nyáron és télen vannak távozók és érkezők. Bárki menne, sajnálnám, de az érkezőket örömmel fogadjuk, ha erősítést jelentenek a csapatnak. Ezekkel a dolgokkal egyébként nem szoktam foglalkozni, hiszen ezek a vezetőkre tartoznak.

– Egyénileg mennyire elégedett ezzel az idénnyel?

– A tavaszommal én is elégedett vagyok, ősszel viszont voltak olyan mérkőzések, amelyeken elrontottam egy-egy helyzetet, emiatt mérges vagyok magamra. A Dunaújváros ellen például kapufát rúgtam, ha az bemegy, mi vezetünk, és ki tudja, hogy végződik a meccs… Voltak olyan szituációk, amelyekben sokkal többet vártam magamtól. A góllövés jól ment, bár az első félévben csak ötször voltam eredményes, de hiába erőlködtem, helyzetem sem volt annyi. Mostanság több helyzetem van, és több gól is születik belőlük. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ősszel új csapat alakult, volt olyan meccsünk, amikor a tavalyi együttesből csak én voltam a pályán. Most kicsit keserű a szánk íze, mert karnyújtásnyira volt a nagy siker, bár sajnos sosem volt a mi kezünkben a sorsunk. De lehet, hogy öt-tíz év múlva úgy gondolunk vissza erre a bajnokságra, hogy jó előkészítője volt a feljutásnak.

– A sereghajtó Tatabánya ellen várható versengés Beliczky Gergő és ön között a házi gólkirályi címért?
– Szerintem nem, bennem legalábbis nincs olyasmi, hogy én nyerjem el ezt a címet, és Gergőt sem úgy ismerem, hogy annyira fontos lenne neki. Biztosan jó érzés azt mondani, hogy házi gólkirály lettem, de ebből nem csinálunk külön versenyt. Ha ziccerbe kerül, biztosan odapasszolom a labdát, és tudom, hogy ő is így tesz, ha én leszek nagy helyzetben.

Olvasói sztorik