NB II

Halasztás után vendégsiker

Az NB II 29. fordulójában: Balmazújváros–Gyirmót 1-2.
NB II, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Gyirmót FC 1-2 (0-1)
Balmazújváros. Játékvezető: Iványi
Balmazújváros: Mester – Bokros, Papp F., Bakos, Németh F. – Kónya, Vachtler, Demjén, Müller – Szőllősi F., Belényesi (Vólent, 75.). Edző: Pajkos János
Gyirmót: Somogyi Cs. – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas M. – Madarász M. (Graszl, 56.), Papp K. – Cseri T., Sós, Beliczky – Oross (Andorka, 80.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Németh Á. (60.), illetve Beliczky (20., 82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este pótolták a Balmazújváros és a Gyirmót meccsét a másodosztály utolsó előtti fordulójában. A találkozó vasárnap a heves esőzés miatt használhatatlanná vált pálya állapota miatt maradt el.

A hatodik percben a vendégek kapusa, Somogyi védett bravúrral egy 22 méteres szabadrúgást. A 13. percben Demjén lőtt 14 méterről, Somogyi Csaba ezt is védte. A 18. percben Cseri Tamás két jó csel után lőtt kapura 14 méterről, de Bokros mentett a gólvonalról. A huszadik percben egy szép gyirmóti támadás végén Cseri lövése a védőkről Oross elé vágódott, ő nem találta el jól a labdát, így ismét Beliczky Gergő elé került, aki az elvetődő kapus mellett a hálóba lőtt (0-1).

A 33. percben Sós Márkó távoli szabadrúgása szállt a kapu fölé. A túloldalon Szőllősi Ferenc távoli lövését védte Somogyi. A 43. percben Vachtler közeli bombája lepattant Farkas Márkról. A szünet előtt Szőllősi 13 méterről lőtt, Hajba belevetődött, a labda megpattant, de Somogyi így is védeni tudott. A hosszabbítás pillanataiban Cseri közeli bombáját védte bravúrral Mester Tamás, a kipattanó Oross elé került, aki kapásból, 13 méterről a kapu fölé lőtt.

A Balmazújváros kezdte jobban a mérkőzést, a hazaiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de ezeket sorra kihagyták, majd egy szép támadás végén a Gyirmót megszerezte a vezetést és átvette a játék irányítását. A félidő végén ismét a hazaiak veszélyeztettek, de a gyirmóti védelem jól állta a sarat.

A 49. percben Farkas Márk ívelt előre, Sós Márkó megcsúsztatta a labdát, de 12 méterről a kapu mellé fejelt. Két perccel később egy vendégbeadásra Beliczky érkezett bevetődve, de a kapufa mellé talált. Az 54. percben Vachtler az alapvonal közeléből beadta a labdát, középen Szőllősi érkezett, kilenc méterről lőtt, de Somogyi ismét védett. Három perc elteltével Vachtler éles beadása elment keresztbe a kapu előtt.

A hatvanadik percben Németh Ádám jó labdát kapott, és 13 méterről a hálóba lőtt (1-1). A 82. percben Andorka centerezését az érkező Beliczky közelről a kapuba lőtte (1-2). A 93. percben Szőllősi 22 méteres szabadrúgása kevéssel ment fölé – tudósított az onlajnok.com.

Újabb sikerével a Gyirmót megerősítette a helyét a tavaszi tabella élén, és matematikailag is biztosította a harmadik helyezést.

Olvasói sztorik