NB II

Gellei Imre visszatér a ZTE-hez

Alakult a stáb: megvan a szakmai igazgató, és nyártól Márton Gábor lehet a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végh Gábor, a ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosa korábban jelezte, hogy Gellei Imrét, a volt szövetségi kapitányt, a zalaegerszegi klub korábbi edzőjét szeretné felkérni szakmai igazgatónak. Az elképzelésből valóság lett, hiszen Végh Gábor tényként jelentette be Gellei Imre visszatérését.

– Miután felkértek erre a feladatra, és én a ZTE-hez tartozónak érzem magam, igent mondtam, mindenképpen szeretnék segíteni Zalaegerszegen – mondta a zalatajkiado.hu oldalon Gellei Imre. – Azt jeleztem a vezetőknek, hogy jelenleg egy olyan szakmai munka kellős közepén vagyok a MLSZ-nél, amit nem lehet itt hagyni, vagyis mellette tudom csak ellátni ezt a feladatot. Ennek ellenére remélem, hogy akár az utánpótlásnál, akár az első csapatnál lesz annyi hitelem, szavam, hogy segíteni tudom a munkát, odafigyelnek a tanácsaimra, javaslataimra. Szeretnék segíteni. Ha hazahívják az embert, nem sokat töpreng a döntésen. Nagyon szép emlékek fűznek a ZTE-hez, Zalaegerszeghez, a megyéhez. Szomorú szívvel vettem tudomásul, hogy a másodosztályban is csak középcsapat lett a ZTE. Ezt a klubot újjá kell építeni, valóban visszatérni a gyökerekhez. Sok olyan értékes ember van Zalaegerszegen, aki bizonyos okok miatt háttérbe vonult, vagy szorult. Pedig tudna segíteni. Meg kell őket keresni.

Németh Ottó utódjaként a zalaegerszegi Szekeres Szabolcs lesz a klub technikai vezetője. A 27 éves fiatalember a megyeszékhelyi Báthory Szakközépiskolában érettségizett vendéglátó szakon, miközben a ZTE utánpótlás-csapataiban focizott, majd a PMFC-nél helyezkedett el, kezdetben szervezési és marketing munkatárs volt, majd az első csapat technikai vezetője lett.

Ahogy több internetes portál, honlapunk is úgy értesült, hogy Márton Gábor lehet a csapat vezetőedzője a következő szezontól – írja a ztefc.webnode.hu. – A jelenleg Pécsen dolgozó szakembernek lejár ott a szerződése nyáron. Lőrincz Emillel közösen azt a filozófiát valósította meg Pécsett, amit a jelenlegi vezetők szeretnének Zalaegerszegen. Alacsony költségvetésből, fiatal, többségében saját nevelésű játékosokból építettek sikeres csapatot az NB I-ben. Márton Gábort többen is látták a lelátón a ZTE–Kisvárda meccsen, úgyhogy ez nem csak pletyka, hanem valóban nagy esély van rá, hogy ő legyen jövőre a ZTE FC vezetőedzője.

A jelenlegi vezetőedzőnek, Lendvai Miklósnak az utánpótlás-igazgatói posztot ajánlotta fel a tulajdonos.

Olvasói sztorik