NB II

Bejöttek a számításai

A DPASE csatára, Urbin Péter számára bónusz, hogy tíz év után nyártól ismét az NB I-ben léphet pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton a Tatabánya otthonában aratott 4-1-es győzelmet a DPASE együttese, amely ezzel biztosította második helyét az NB II-ben, és kiharcolta az élvonalbeli tagságot. A dunaújvárosiak első gólját Urbin Péter szerezte, aki télen Balmazújvárosból igazolt jelenlegi klubjához, a másodosztály újoncához. A tavasszal hét, az egész szezont tekintve már 22 gólnál járó támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy mindenképp nyerni akartak a Tatabánya ellen, és nagyon boldog, amiért sikerült kiharcolniuk a feljutást.

– Egyértelműen úgy mentünk neki a meccsnek, hogy meg akarjuk szerezni a feljutást, és ehhez győznünk kellett – kezdte Urbin Péter. – Jól is kezdtük a mérkőzést, vezetéshez jutottunk, aztán érthetetlen okból kicsit megnyugodtunk. Talán úgy volt vele, hogy megvan az első gól, és akkor jön majd a többi is, de az első félidő végén egyenlített a Tatabánya. Az öltözőben megbeszéltük a dolgokat, és tudtuk, hogy rá kell tennünk még egy lapáttal. A második játékrészben már csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk újra vezetést. Szerencsére időben sikerült, és végül sima győzelem lett a vége.

– Ezzel eldőlt, hogy jövőre az NB I-ben folytathatják. Milyen érzések dolgoznak önben?
– Nagyon boldog vagyok, hiszen ezért igazoltam ide. Fél évvel ezelőtt hoztam egy döntést, hogy eljövök Balmazújvárosból, és mindig jó érzés, amikor az embernek bejönnek a számításai. Tíz éve játszottam utoljára az NB I-ben, és ha minden jól megy, akkor jövőre ismét pályára léphetek az élvonalban, és ez nekem egy nagyon nagy dolog.

– Megünnepelték a meccs után a feljutást?
– A meccs után egyből jöttünk vissza Dunaújvárosba, és itt a hétvégén egy fesztiváljellegű rendezvény volt a Duna-parton. Ott felhívtak minket a színpadra, a polgármester beszédet mondott, és volt egy kis ünneplés a szurkolókkal. Természetesen az igazi majd szombaton lesz a záróforduló után.

– A tavasszal hét góllal segítette feljutáshoz a csapatot. Elégedett a saját teljesítményével?
– A gólok számával nincs gond. Ha az utolsó fordulóban nem találok be, akkor tizennégy meccsen hét gól szerintem vállalható. Nem mondom, hogy kiemelkedő félévem volt, de nem is rossz. Nyilván ebben sok minden benne van, hiszen volt egy klubváltás, környezetváltozás. Meg kellett szoknom az új közeget és a csapatot is. Azt gondolom, hogy nem volt rossz tavaszom.

– Az egész szezont tekintve huszonkét találatnál jár. Az élvonalban hány gólt tűzött ki célként?

– Gólt eddig még nem sikerült szereznem az NB I-ben, úgyhogy a legfontosabb, hogy megszerezzem az elsőt. Próbálom úgy felfogni, hogy ne nyomásként éljem meg, hogy erősebb bajnokságban kell bizonyítanom. Ez inkább egy bónusz, egy jutalom nekem, hogy harmincévesen újra megadatott az élvonalban játszani. Megpróbálom minél felszabadultabban, és bízom benne, hogy minél hamarabb jön az első gól, és utána követi a többi.

– Mennyire szorul erősítésre a keret ahhoz, hogy megállják a helyüket az NB I-ben is?
– Azt gondolom, hogy kell erősíteni, hiszen a színvonal is erősebb lesz, illetve a meccsek száma is több lesz jövőre. Biztos, hogy kell erősítés, de azt gondolom, drasztikus változtatásokra nem lesz szükség. A gerinc adva van, amihez kell még néhány játékos, és akkor egyértelműen felvehetjük a harcot a bennmaradásért.

– Szombaton a Békéscsabát fogadják a zárófordulóban. Milyen felfogásban lépnek pályára az utolsó bajnokin?
– Az edzések egy kicsit lazábbak már, hiszen kimerítő félévünk volt, végig nyomás alatt kellett játszanunk. Hiába nem volt elvárás egy feljutó csapattól, hogy ismét feljusson, de magunkkal szemben ezt tűztük ki célul. Most, hogy már eldőlt a feljutás, bízom benne, hogy felszabadult játékkal tudunk előrukkolni és természetesen nyerni szeretnénk. Reméljük, hogy minél több néző látogat ki az összecsapásra.

Olvasói sztorik