NB II

Gól nélküli főpróba

Nem született gól a Dunaújváros és a Szolnok találkozóján, az NB II 23. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 23. forduló
Dunaújváros PASE – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 0-0
Dunaújváros, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
DPASE: Milinte – Villám, Farkas V., Lázár Zs. – Csehi, Böőr, Sárközi N. (Galambos, 79.), Urbin P. – Kocsis G., Petneházi (Ato, 53.), Thiago (Perovics, 77.). Edző: Dobos Barna
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Bohner, 63.), Racskó, Zvara, Mile – Lengyel B., Papucsek, Vári, Hamar Á. (B. Tóth, 87.), Zsolnai, Fritz. Edző: Kis Károly

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A feljutásért küzdő Dunaújváros és a bennmaradásért harcoló Szolnok péntek délutáni meccse nyitotta az NB II 23. fordulóját. A DPASE előnye három pont volt a Siófokkal szemben, a vendégek pedig négy ponttal álltak jobban, mint a legjobb kiesőhelyen álló Cegléd. A szolnoki csapat házi gólkirálya, Nagy István játékára sérülés miatt továbbra sem számíthat a szakmai stáb, rajta kívül Sipeki István, Magos Mátyás és Szepessy Róbert is hiányzott. A hazaiak Godslove, Szalai Tamás és Urbán Gábor játékát nélkülözték.

Rögtön az első percben nyomasztó dunaújvárosi fölény alakult ki, a házigazda egyre-másra vezette veszélyes akciót, és kis túlzással letáborozott a szolnoki tizenhatos környékén. Pokorni Péter kapusnak percenként játékba kellett avatkoznia. A sokadik ígéretes beívelés után szerencséje is volt, mert Sárközi közeli emelése elment a kapufa mellett. A 25. percben egy szolnoki szabadrúgás után Racskó három méterről, éles szögből csúnyán fölé lőtt. Ez volt a vendégek első valamirevaló lehetősége, mert ebben az időszakban alábbhagyott az újvárosi offenzíva.

A 32. percben a szolnoki csapatkapitány, Mile Krisztián lebirkózta Urbin Pétert a tizenhatoson belül, mégis a vendégek kaptak szabadrúgást, a tizenegyes elmaradt. A DPASE mezőnyfölénye mérséklődött, ennek ellenére a hajrában is akadtak veszélyes megindulások, míg a látogatók rögzített helyzetek után kerültek a kapu közelébe. A 45. percben Böőr Zoltán bombája süvített el a léc fölött. Az iramra és az izgalmakra nem lehetett panasz az első felvonásban.

A szünet után kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, az újvárosiak továbbra is szakadatlanul próbálkoztak a támadásépítéssel, de a szolnokiak változatlanul állták a sarat, sőt olykor formás ellenakciókat is építgettek. A 65. percben egy vendégszöglet után a berobbanó Hamar Ádám hat méterről, nagy helyzetből a keresztléc fölé bombázott. A 84. percben egy megpattanó labda Ato elé került, aki betört a tizenhatoson belülre, de addig várt, amíg Papucsek utolérte, ezért a ghánai légiós a kapu fölé lőtt. A 89. percben Mile távoli, lapos szabadrúgását Milinte fogta.

A túloldalon is egy szabadrúgás okozott izgalmas pillanatokat, de gól ebből sem született, úgyhogy a DPASE nem tudott győzelemmel hangolni a Siófok elleni, jövő heti rangadóra. A különbség jelenleg négy pont a két együttes között, de a balatoniak szombaton Ajkára látogatnak… Ez volt a dunaújvárosiak harmadik hazai meccse ebben a bajnokságban, amit nem tudtak megnyerni.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Jung József, a Dunaújváros korábbi utánpótlás-edzője elemezte:

Nagy érdeklődés előzte meg a feljutásra készülő hazaiak és a szerényebb képességű vendégek mérkőzését. A dunaújvárosiak célja egyértelműen a feljutás, amelyhez adottak is a feltételek, jól sikerültek a téli erősítések, különösen a támadószekcióban, Urbin Péter személyében. Képesnek tartom a feljutásra a csapatot, de ezt a meccset mindenképpen be kellett volna húznia az önbizalom-növelés, a játékosok lelki világ szempontjából a siófoki feljutási rangadó előtt. Fontos lenne a feljutás a város és az utánpótlás-csapatok számára, hiszen az NB I-es szereplés régebben is nagyobb vonzerőt jelentett a fiataloknak.

Mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akikkel együtt dolgoztam, például Vári Barnabás, Balaskó Csaba, Nagy István, Szepessy Róbert, Csehi Tamás, Kocsis Gábor, Szalai Tamás és Szauter István, bár közülük most nem mindenki játszott. Kíváncsi voltam, a két edző mivel lepi meg a másikat. A dunaújvárosi Dobos Barna tehetséges edző, a támadófutball híve, csapata stílusosan játszik, türelmesen építi fel akcióit. Kis Károly komoly NB I-es múlttal rendelkezik, de jelenlegi kerete szerényebb képességű, mint a hazaiaké.

Az újvárosiak támadólag léptek fel, kezében tartották a játékot. A két szélső hátvéd is segítette a támadásokat. Sárközi Norbert óriási helyzetben hibázott, nagy szerencséje volt a Szolnoknak, amely egyébként keveset tartózkodott ellenfele térfelén. A hazaiaknál Böőr továbbra is meghatározó játékos, fazont ad a csapatának, elöl pedig Urbin bármikor veszélyes tud lenni. A szünet előtt Böőr bombája fölé ment, így maradt a null-null.

A második félidőben kellettek volna távoli lövések hazai részről, vagy a védelmet a széleken megbontva lehetett volna hibára kényszeríteni az ellenfelet. A Szolnok várta az ellentámadás lehetőségét, és továbbra is masszívan védekezett, bár az újvárosiak a kapujuk elé szegezték őket. Cserékkel próbálta a támadások hatékonyságát növelni a DPASE, a meccs hasonlított a Nyíregyháza elleni vereségre, amikor az ellenfél sündisznóállásba vonult. Ilyen futball ellen nehéz játszani és kicsikarni egy hibát. A Szolnok nagyon örülhet az egy pontnak, a Dunaújváros kettőt elvesztett.

Kíváncsiak voltunk a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a DPASE utánpótlás-koordinátora véleményére is:

– Az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, de nem szabad elfelejteni, hogy még mi vagyunk a másodikok. Az első húsz-huszonöt percben rendben volt a játék, utána viszont nem úgy alakult a meccs, ahogy szerettük volna. A Szolnok masszívan védekezett, az ellenfelek kezdik kiismerni a csapatunkat, és rendszerint zártan futballoznak ellenünk.

A további program

Április 12. szombat

16.30: FC Tatabánya – Szigetszentmiklósi TK-Erima

16.30: Kozármisleny FC – Kisvárda-Master Good FC

16.30: FC Ajka – FGSZ Siófok

16.30: Békéscsaba 1912 Előre FC – Gyirmót FC

16.30: Nyíregyháza Spartacus – Soproni VSE-GYSEV

18 óra: Zalaegerszegi TE FC – Ceglédi VSE

18 óra: Vasas FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, előtte 16 órától Várady Béla-emlékmérkőzés: Vasas öregfiúk – Magyar válogatott öregfiúk

Olvasói sztorik