NB II

Zoran Szpisljak lesz a vezetőedző

Az NB III-as bajnok Létavértes szakvezetője júniustól veszi át a csapat irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zoran Szpisljak veszi át az NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre FC irányítását, miután mindenben megállapodott a klub vezetőivel. A szerb szakember az idei szezont még végigviszi jelenlegi csapatával, az NB III-as bajnok Létavértessel, de júniustól már Békéscsabán áll munkába.

– Megállapodtam a Békéscsaba vezetőivel – idézi a DVSC honlapja Szpisljakot. – Nekik is van azonban hátra még két meccsük, mint ahogy a Létavértesnek is. A bajnokságot természetesen végigviszem, júniustól azonban átveszem a lila-fehéreket. Amikor tárgyaltam a Békéscsaba elöljáróival, éreztem, hogy nagy célokat tűztek ki, és ez számomra komoly kihívást jelent.

Szpisljak korábban három évig dolgozott a DVSC felnőtt csapatánál is, most pedig az együttes tartalékcsapatát vezette sikerre. Nehezen hozta meg a döntést, de szakmailag előrelépésnek tartja a békéscsabai szerepvállalást.

– Debrecenhez mindig kellemes emlékek fűznek, ide mindig örömmel jöttem. Sok szép sikerben volt itt részem, az élmények örökre bennem maradnak. Ha érzelmi szempontból nézzük, akkor nehéz döntés volt, de a labdarúgásnak vannak olyan részei, amikor a szakma az elsődleges. Új kihívás elé kerülünk, és akkor tovább kell lépni, mert ezek a kihívások jelentenek pluszt egy edző életében.

A váltásban nyilván közrejátszott az is, hogy a Létavértes hiába nyeri meg az NB III Keleti-csoportját, nem indulhat a másodosztályban, mert nem kért licencet.

Olvasói sztorik