NB II

Idegenben kapott ki az Előre

Az NB II 28. fordulójában: Kozármisleny–Békéscsaba 2-1.
NB II, 28. forduló
Kozármisleny FC – Békéscsaba 1912 Előre FC 2-1 (2-0)
Kozármisleny. Játékvezető: Farkas T.
Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai (Vattai, 77.), Petrók, Fenyvesi – Cziráki (Vituska, 73.), Kovács T., Nagy E., Oláh L., Fitos – Tóth D. (Reitz, 87.). Edző: Eduardo Almeida
Békéscsaba: Póser – Vozár, Király P., Balog Zs., Juhász Gy. – Albert I., Gajdos Zs. (Pozsár, 75.), Bagi (Mosquera, 59.), Lucas – Pantovics (Balogh M., 86.), Prasler. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Petrók (39.), Oláh L. (45.), illetve Prasler (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A már kiesett Kozármisleny otthonában eleinte a csabaiak veszélyeztettek. A kilencedik percben Prasler éles beadása után Fenyvesi mentett. A másik oldalon a korábbi orosházi támadó, Tóth Dániel veszélyeztetett többször is. A 28. percben Király Patrik beadása után Lucas becsúszva próbált gólt szerezni, labdája azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a hazai együttes: egy szöglet után Petrók lőtt kapura, Póser még bravúrral mentett, ám a labda ismét a védőhöz került, aki a bal felső sarokba lőtt (1-0).

A szünet előtt növelte előnyét a baranyai együttes: egy csabai kezezett a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Oláh Lóránt értékesített (2-0).

A fordulás után Lucas a keresztlécre lőtt, majd két perccel később Prasler húzott kapura, elvitte a labdát Holczer mellett, és az üresen maradt kapuba lőtt (2-1). Az 59. percben cserélt Komjáti András, csatárt küldött be a kolumbiai Mosuera személyében Bagi helyére. A lila-fehérek mentek előre becsülettel az egyenlítésért. A 69. percben Prasler elcsúszott, de továbbtolta a labdát Pantovics elé, akinek a lövését blokkolták a védők. A folytatásban gyűrték egymást a csapatok, az edzők cserékkel próbáltak frissíteni. A nyolcvanadik percben Pozsár előreívelése után Lucas fejelt a kapus kezébe. A hajrában is a csabaiak játszottak fölényben, de a házigazdák védelme visszaverte a támadásokat.

A küzdelmes mérkőzésen a vendégek a szünet után, ha a kapu előtt jobban összpontosítanak, megnyerhették volna a mérkőzést – tudósított a beol.hu.

Edzői értékelések

Eduardo Almeida, Kozármisleny: – Jól és intelligensen játszottunk, így szereztünk három pontot. A jelenlegi helyzetünkben is minden meccsünkön győzelemre törünk.

Komjáti András, Békéscsaba: – Sajnos az első félidőben egyéni hibák miatt hátrányba kerültünk. A szünet után az akarat vitte a csapatot, ha a döntő helyzetekben jobban koncentrálunk, fordíthattunk volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik