NB II

Híres Gábor hamarosan újra dolgozhat

Az NB III-ban vagy az NB II-ben vezetőedzőként, az élvonalban pedig pályaedzőként tevékenykedhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy meglepetést keltett, hogy április elején menesztették a másodosztályú Balmazújváros vezetőedzőjét, Híres Gábort. A Vasas és az MTK egykori válogatott középhátvédje a hajdúságiakból, és előzőleg a Vácból is karakteres csapatot formált. Irányításával a Balmaz előkelő helyen végzett az előző idényben, tehát magabiztosan kvalifikálta magát az egycsoportos NB II-be, amelynek meghatározó tagja lett. Az 56 éves tréner ennek ellenére kispad nélkül maradt, de közeleg a nyári időszak, amikor több klubnál is váltás várható.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Híres Gábort képviselő iroda munkatársa elmondta, hogy az edző az első-, a másod- és a harmadosztályban is szívesen dolgozna.

– Egyeztettünk vele, és keressük a lehetőségeket. Senkinek az állását nem szeretné elvenni, mint ahogy vele megtörtént, de a legjobb tudása szerint dolgozni akar. Arra jutottunk, hogy NB III-as és NB II-es vezetőedzői pozícióra törekszünk. Az élvonalban nem vállalhat vezetőedzői munkát, mert nincs pro licence, de ha pályaedzőként kapna lehetőséget, szívesen élne vele. Azon dolgozunk a társammal, hogy minél hamarabb, már a nyár folyamán megtaláljuk a lehető legjobb megoldást számára. A támadófutball híve, a csapatai rengeteg mezőnygólt rúgnak, és a Vác, illetve a Balmazújváros is kimondottan jól teljesített az irányításával, ami kiváló ajánlólevél számára – mondta az AFCK menedzsere, Kovács Bálint.

Olvasói sztorik