NB II

Mindenkinek jobb lenne az élvonalban

Horváth Károly továbbra is bizakodó, és egyetlen célként az NB I-be való visszajutást jelölte meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Bezzeg, ha Melczer Vilmos belövi…” – alighanem még ma is így sóhajtoznak a siófoki focibarátok. De a balatoniak – azóta távozott – kulcsembere elhibázta a büntetőt, akkori csapata pedig kiesett az élvonalból tavaly tavasszal. A siófoki vezetőedző-ügyvezető-mindenes, Horváth Károly viszont nem az a típus, aki feladja: már az idei NB II-es szezon előtt kiadta a parancsot: vissza kell jutni az első ligába! A cél eléréséhez pedig soha nem látott segítséget kapott a csapat.

A klub nyolcvanéves története során először fordul elő, hogy a játékosok külön edzőpályákon tréningezhetnek. Önkormányzati és pályázati segítséggel két füves és egy műfüves pálya épült a szomszédos Kiliti határában.

– Minden nap busszal utazunk ki, de nem nagy távolság. Ezerkilencszázhatvan óta nem épült Siófokon futballpálya. Egy centerpályánk volt, azon kellett edzeni és mérkőzést játszani is. Ez most óriási segítség, és nem kell figyelni az időjárásra, mert szerencsére van hol edzenünk, és nem kell a Balaton-parton futkároznunk. Télen is itt edzettünk a műfüves pályán, és ahogy az időjárás engedte, egyből rá tudtunk jönni a füvesre is. Ez a korábbi években elképzelhetetlen volt. Szerintem ez is közrejátszott abban, hogy eddig a tavasszal eredményesen tudtunk szerepelni – mondta a DigiSport televíziónak Horváth Károly.

Öltöző és vizesblokk még nincs a pályák mellett, de a tapasztaltabb labdarúgók tudják, hogy ezt is meg kell becsülni.

– Játszottam egy évet Vietnamban, ahol rosszabb körülmények között készülhettünk – mesélte a siófokiak korábbi válogatott védője, Tímár Krisztián. – Az igaz, hogy több néző előtt és nagyobb stadionokban játszottunk, de a kiszolgálás, a ruhák és az edzőpályák minősége a magyar nívó alatt volt.

A siófoki együttes azonban megüti a szintet, az egycsoportos NB II-ben harcban van a feljutásért annak ellenére, hogy kis túlzással csak Tímár Krisztián maradt az előző szezon alapemberei közül.

– Harcos, jó mentalitású játékosok vannak nálunk, akik szeretnék megmutatni magukat az első osztályban – folytatta Tímár. – Vannak olyan idősebb labdarúgók is, akiknek már nincs sok idejük, hogy feljussanak az élvonalba, ezért most szeretnének újra az NB I-ben játszani.

A fiatalok között is van olyan, aki már tapasztalhatta, milyen az élvonal. Gárdos András például a Ferencváros színeiben játszott az NB I-ben, majd az angol Sheffield Unitednél is megfordult.

– Úgy gondolom, hogy a nehezebb utat választottam, hiszen maradhattam volna a Fradiban is. Nem akartam azonban NB III-ban futballozni, és úgy gondoltam, hogy ebben az erősebb NB II-ben fejlődhetek. Szerintem jó döntést hoztam, jól érzem magam, és játszok szinte minden meccsen – mondta Gárdos András.

A csapat ráadásul a feljutásért küzd, hiszen a szezon eleje óta sem változtak a célok a Balaton-parton.

– Az év elején kimondtuk őszintén, becsületesen, hogy egyetlen egy cél van, hogy jussunk vissza az NB I-be. Mindenkinek jobb lesz, a játékosoknak, a vezetőknek és a szurkolóknak is. Nagy bravúrnak tartom, hogy már az ősszel is jól indultunk, és ott voltunk a feljutó hely közelében, de törvényszerű volt a visszaesés, hiszen nem volt meg az igazi alapja a csapatnak. Az alap az őszi bajnokság folyamán alakult ki, és egy-egy minőségi igazolással most tudtuk ráhúzni a tetőt. Bizakodó vagyok, hogy újra NB I-es lesz a Siófok – mondta végül a siófokiak trénere, Horváth Károly.

Hamarosan egyébként a városi stadiont is felújítják, az új arénában pedig mindenképp élvonalbeli meccsekkel akarják szórakoztatni a közönséget.

Olvasói sztorik