NB II

Nem bírtak a mumussal

Az NB II 23. fordulójában: Ajka–Siófok 4-1.
NB II, 23. forduló
FC Ajka – FGSZ Siófok 4-1 (2-1)
Ajka, 400 néző. Játékvezető: Szőts
Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Köles, Fodor M., Gunther – Horváth A., Hanzl (Kanta Sz., 64.), Sipos N. (Domján, 88.), Mihalecz P. (Skriba, 69.) – Sowunmi, Major. Edző: Jákli Péter
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák A. – Nagy D. (Gárdos A., 83.), Futó, Fülöp N., Dajics – Ivancsics (Bogáti, 58.), Horváth P. (Waltner, a szünetben). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Sipos (tizenegyesből 40.), Sowunmi (45+1), Major (73., 76), illetve Futó (43.)
Kiállítva: Dajics (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Siófok egy pontra csökkenthette volna a hátrányát a feljutásért vívott harcban a Dunaújvárossal szemben, ehelyett nagy versébe szaladt bele Ajkán. Igaz, a második félidőt végig emberhátrányban játszották a balatoniak, akik az őszi 0-3 után ezúttal is pórul jártak bakonyi riválisuk ellen.

Az Ajka csapatában hét olyan játékos szerepel, aki a közelmúltban Siófokon játszott. A hazai sikerben is főszerepet játszottak, különösen Horváth Attila, Sowunmi és Mogyorósi.

A balatoniak egyébként nem kezdtek rosszul, Dajicsnak három lehetősége is volt, ám a semmiből mégis a házigazdák szereztek gólt, miután Dajics kézzel ütött bele a labdába egy bedobás után. A büntetőt Sipos Norbert biztosan értékesítette (1-0). A légiós szinte azonnal jóvátette a hibáját, ugyanis remekül cselezte be magát a kapu előterébe, el is rúgta a labdát Jánosa mellett, amit Futó Zsombor a hálóba kotort (1-1).

Az első félidő hajrájában Dajics rossz ütemben lépett oda Hanzlnak, amiért megkapta második sárgáját, tehát csapat emberhátrányba került. Szegény embert az ág is húzza, ugyanis a kiállítást követő szabadrúgásból Sowunmi ollózva szerzett látványos találatot, amivel tulajdonképpen véget is ért a meccs (2-1).

A fordulás után is ment előre a Siófok, így jöttek az ajkai ellencsapások, az első hármat Major, Hanzl és Mihalecz elhibázta, aztán jött Major duplája, amely kiütésessé tette az ajkai győzelmet. A balatoniak eddigi idegenbeli meccseiken összesen nyolc gólt kaptak, aminek most begyűjtötték a felét egy meccsen – tudósított a sonline.hu.

Olvasói sztorik