NB II

Nem éltek a nagy lehetőséggel

Az NB II 22. fordulójában: Siófok–Kozármisleny 0-0.
NB II, 22. forduló
FGSZ Siófok – Kozármisleny FC 0-0
Siófok. Játékvezető: Kiss N.
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Tímár, Fehér Z., Pécseli – Bogáti (Dajics, 63.), Nagy D., Ivancsics, Fülöp, Pál A. (Gárdos A., 81.) – Horváth P. (Waltner, 76.). Edző: Horváth Károly
Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Vattai – Kovács T., Kovács D. (Toricska, 57.), Fitos, Tóth D. (Varga B., 87.), Nagy M. K. (Cziráki, 69.) – Oláh L. Edző: Eduardo Almeida

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy győzelem után az előző fordulóban döntetlent játszott a feljutásra pályázó Siófok, amely ezúttal a kiesőjelölt Kozármislenyt látta vendégül a kötelező, de nagyon fontos siker reményében.

A tizedik percben Nagy Mihály Krisztián remek szlalomozás után a gólhelyzetben lévő Oláh Lóránt irányába passzolt, de az egyik belsővédő a legutolsó pillanatban menteni tudott. Tíz perc elteltével egy siófoki kontra végén Ivancsics lövését Holczer elfekve hárította. A 25. percben egy siófoki oldalszabadrúgást követően a vendégvédők kifejelték a labdát, a kipattanót Bogáti 22 méterről lőtte kapu fölé.

A 26. percben könnyen vezetéshez juthatott volna a Siófok, az egész mérkőzés alatt nagyon veszélyesen játszó Nagy Dániel beadását Pál András közelről, nagy helyzetben a kapu mellé fejelte. A 38. percben Tóth Dániellel szemben a tizenhatos sarkának környékén szabálytalankodtak, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 42. percben a rövid sarokra beívelt siófoki szögletet követően egy közeli lövésből a labda a kozármislenyi hálóba került, de a játékvezető érvénytelenítette, mert az egyik hazai játékos kezére pattant a labda. Egy perc múlva Nagy Dániel húsz méterről erős lövést eresztett meg, a megpattanó labda kapu mellé szállt.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. Igazán nagy gólhelyzete nem volt a látogatónak, de több szép akciót vezetett, amelyek során főleg az utolsó passzokba csúszott hiba.

A második félidőt sokkal nagyobb elánnal kezdte a Siófok. Nagy Dániel remek labdát kapott, nagy erejű lövése alig ment a kapu mellé. Az 54. percben lesgyanús hazai támadás végén Holczer védett, majd Hováth Péter lövését is bravúrral hatástalanította. Az 55. percben Fitos beadása után Tóth Dániel felugrott fejelni a hazai védőkkel, a lecsorgó labdát Nagy Mihály Krisztián közelről lőtte fölé. Újabb egy perccel később Nagy Dániel középre adása után Bogáti estében, közelről pörgetett a kapu mellé.

A 61. percben Fellai szorításában Bogáti lőtt kapura, de Holczer hárítani tudott. Ezután Oláh passzát követően Fitos a tizenhatoson belül megtolta a labdát, majd a védője mellett elesett. A játékvezető nem ítélt büntetőt, sőt Fitos kapott sárgát. A 66. percben Nagy Dániel adott be, a csereként beállt Dajics közelről a kapufa tövéhez fejelt, de érkezett Holczer, és hatalmas bravúrt bemutatva megmentette csapatát a góltól. A 78. percben Kiss Márton tört be a siófoki büntetőterületen belülre, majd Tóth Dánielhez passzolt, aki kapura fordult és lőtt, de Tajti kiszedte a léc alá tartó labdát.

A nyolcvanadik percben Kiss Márton lőtt kapura, a labda levágódott, majd Oláh szép lövőcsellel elfektette a védőjét, de pontatlanul lőtt, így felszabadult a hazai kapu. Egy perc múlva Waltner került helyzetbe, akit Kiss Márton zavart, a hazai támadó kapura lőtt, de Holczer könnyedén hárított.

A feljutásra esélyes csapat otthonában mindenképpen jó eredménynek számít a pontszerzés a Kozármisleny számára, főképp a második félidőben látottak alapján. A hazaiak ebben a játékrészben sokat tettek a három pont megszerzéséért, de Holczer kifogott rajtuk. A kapus végig magabiztosan védett, amikor már mindenki bent látta a labdát, akkor is hárítani tudott. A sok kihagyott siófoki helyzet majdnem megbosszulta magát, hiszen a hajrában kétszer is kis híján gólt szereztek a vendégek – tudósított a Kozármisleny FC honlapja.

– Az első félidő elég gyengécskére sikeredett, leginkább a mezőnyben folyt a játék. Aki nem tudta, melyik csapat melyik, nem láthatta, hogy melyikük küzd a feljutásért, és melyikük a bennmaradásért. Kiegyenlítette volt a játék, egy veszélyes helyzet adódott a siófokiak előtt. A második felvonásban jobban kezdett és kezdeményezően lépett fel a hazai együttes, több helyzetet dolgozott ki, de kapusának köszönhetően nem kapott gólt a Kozármisleny. A vendégek a végén feltámadtak, voltak lehetőségeik is, de megérdemelt döntetlennel ért véget a meccs – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott klasszisa.

Edzői értékelések

Horváth Károly, Siófok: – Az eredmény miatt teljes mértékben csalódott vagyok, fölösleges beszélni a sok kihagyott helyzetünkről, mert ezek csak akkor érnek valamit, ha bármelyiket gólra váltjuk, de ez legnagyobb sajnálatunkra, ezúttal nem sikerült.

Eduardo Almeida, Kozármisleny: – Mindkét csapat a győzelemre játszott. A döntetlen igazságos eredménynek tűnik, de mindkét csapat megérdemelt volna egy-egy gólt. Idegenben azonban számunkra kedvezőbb az eredmény, mert egy előkelő helyen álló csapat otthonában szereztünk egy pontot.

Olvasói sztorik