NB II

„Szeretnénk feljebb lépni”

Az NB II-es csapat védője, Polényi Gábor szeretné, ha a Spartacus egyszer eljutna a Debrecen szintjére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza kedden 6-1-es vereséget szenvedett a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Debrecen ellen, így a Loki 9-2-es összesítéssel jutott a négy közé. A keddi találkozó 38. percében kezezésért kiállították Polényi Gábort, a Spartacus játékosát, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy a két csapat között nincs hétgólos különbség, és ha nincs a kiállítás, akkor sokkal szorosabb lehetett volna a kupapárharc.

– Hogy élte meg a mérkőzést?
– Úgy gondolom, hogy a kiállításig teljesen pariban voltunk a Debrecennel. Ha nem állítottak volna ki, akkor bármi megtörténhetett volna. Mindenesetre ekkora gólkülönbség nem jött volna össze a kiállítás nélkül. Mindenki jobb eredményre számított, de ezzel a kiállítással sajnos megpecsételtük a mérkőzés végkimenetelét – mondta Polényi Gábor.

– Van osztálykülönbség a két csapat között?
– Osztálykülönbség szerintem nincs, de egyértelmű, hogy a két csapat nincs azonos szinten. A Debrecen évek óta a magyar bajnokság egyik meghatározó csapata, és nagyon jó focit játszik. Nekünk az a célunk, hogy kemény munkával eljussunk erre a szintre.

– Tavaly a Haladást búcsúztatták a Magyar Kupából, így már tapasztalhatták az NB I-es erőviszonyokat…
– A játék ritmusa merőben más. Azokat a hibákat, amiket az NB II-ben elkövetünk, az NB I-ben azonnal megbüntetik. Erre sokkal jobban kell majd figyelnünk a jövőben. A Haladás ellen már megmutattuk, hogy az élvonalban sem lennénk elveszve, és hogy komolyan kell számolni velünk.

– Van esélye a Nyíregyházának arra, hogy a közeljövőben elérje ezt a szintet?
– Szerintem igen. Most vezetjük a tabellát, és azért dolgozunk, hogy kivívjuk az NB I-es tagságot. És ha már ott leszünk, akkor nagyon szeretnénk megállni a helyünket. Tudjuk, hogy most egy fokozattal feljebb kell kapcsolnunk. Azért dolgozunk, hogy bizonyítsuk, érdemesek vagyunk a bajnoki címre, és megmutassuk mindenkinek, hogy fel tudjuk venni az első osztály ritmusát.

– Sokan máris bajnokká avatták a Nyíregyházát. Tudatosan készülnek a jövő évre?
– Ez igazából a vezetőkre tartozik. Mi tesszük a dolgunkat és mindent megteszünk azért, hogy mielőbb biztosítsuk a helyünket az első osztályban. Ha már biztos lesz a feljutás, onnantól kezdve mindent bele!

– Tavasszal mind a négy eddigi mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban. Milyen látja a szereplést?
– Jónak értékelem. Voltak apró hibák, amiket próbálunk napról-napra kijavítani. Fontos, hogy fejlődjünk, és lépjünk egy szintet. Most már ki kell tartanunk a szezon végéig.

– A tetemes előny nem altatja el a csapatot?
– Inkább doppingol minket. Szeretnénk minél jobban teljesíteni, mert nem csak NB I-es csapat szeretnénk lenni, hanem azt akarjuk, hogy komolyan számoljanak velünk. Hosszú évekig a legmagasabb szinten akarunk játszani, azért nem engedhetjük meg magunknak, hogy lazítsunk.

Olvasói sztorik