NB II

Ötvenmilliót ad a Vasas SC

A sportklub a korábbi közleményben foglaltak ellenére nem engedte el a profi labdarúgást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban számos félreértést szült a Vasas SC honlapján megjelent hétfői elnöki interjú felnőtt labdarúgással kapcsolatos része. Ennek tisztázása érdekében Markovits László, a sportclub elnöke, és Jámbor János, a felnőtt labdarúgócsapat jelenlegi főtámogatója az alábbi közös közleményt adja ki:

A Vasas SC elnöksége március 13-án döntést hozott arról, hogy a jövőben a klub nem tud, és nem is akar részt venni a felnőtt labdarúgás működtetésében mint tulajdonos, hiszen civil szervezetként nem képes az ezzel járó terhek viselésére.

Az elnökség döntését Jámbor János maximálisan megérti és elfogadja, hiszen az nem befolyásolja, és nem változtatja meg a két fél korábbi megállapodását. Azaz, a Vasas SC mint jelenlegi százszázalékos tulajdonos, december 31-ig minden tartozást, kötelezettséget vállal a múltból, a létesítményeket a mérkőzésekre és az edzésekre bérleti díj nélkül biztosítja és fenntartja. A következő idénytől pedig, amíg a csapat az NB II-ben szerepel, 50 millió forinttal járul hozzá a csapat működtetéséhez, saját forrásból, vagy tulajdonospartner bevonásán keresztül. NB I-be jutás esetén az összegnek felfelé kell módosulnia, de erről konkrét megállapodás nem született decemberben.

Jámbor János pedig a szükséges feltételek biztosításával mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat két éven belül visszajusson az NB I-be.

Reméljük, hogy ezzel a közleménnyel a Vasas-függők számára is egyértelművé vált, hogy nem egy „barátságtalan”, hanem sokkal inkább egy ésszerű elnökségi döntés született. A sportklub nem engedte el a profi labdarúgást, hanem tartozásmentesen átadja olyan tőkeerős partnereknek, akik hosszú távon képesek azt a klub hagyományainak megfelelően működtetni.

Olvasói sztorik