NB I

Négyet lőtt az Újpest a Vasasnak

Próbajátékosok is pályára léptek a 4-0-s győzelmet arató hazaiaknál.
Felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Vasas FC 4-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 200 néző
Újpest: Balajcza (Banai, a szünetben) – Ngcuka (Ngawa, 58.), Juanan, Sagna, Andrade – Szélesi, Proesmans – Ligot (Hammer, 83.), Zamostny, Lázár B. (Gie, 63.) – Sidibe. Edző: Nebojsa Vignjevics.
Vasas: Hermány (Lékai, 73.) – Pál D. (Izing, 78.), Tamás L. (Görgényi, a szünetben), Grúz (Túri, 66.), Piller (Engel, 56.) – Menyhárt (Cseke, 59.), Kiss R., Remili, Nagy T. (Nagyházi, 66.) – Szabó B. (Szedlár, 73.), Ferenczi. Edző: Szanyó Károly.
Gólszerzők: Lázár (37.), Ngawa (71.), Proesmans (tizenegyesből 86.), Sidibe (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután a Szusza Ferenc Stadionban az NB II-es Vasas ellen lépett pályára az Újpest, felkészülési mérkőzésen. Nebojsa Vignjevics elsősorban azoknak a játékosoknak biztosított lehetőséget, akik kevesebbszer jutottak szóhoz az elmúlt hetekben.

A keretben két dél-afrikai fiatal is helyet kapott, akik a Cape United együttesétől érkeztek próbajátékra, és néhány napja már a Megyeri úton edzenek. Az 1996-os születésű Never Ngcuka kezdőként, az 1995-ös Carlo Gie csereként kapott szerepet – tudósít az Újpest FC honlapja.

Napsütéses, de szeles időben kezdődött a találkozó. Az első lövésre tíz percet kellett várni, akkor Sidibe próbálkozását védte Hermány. Negyed óra játék után Lázár Bence beadását Tamás László rúgta ki az érkező Sidibe elől. A 20. percben Zamostny lőtt kiszorított szögből, de csak az oldalhálót találta el. A 30. percben Piller 27 méteres lövése csorgott el Balajcza kapuja előtt. Két perccel később Szélesi indítása után Sidibe mutatott be két szép cselt, de a beadását Grúz visszafejelte a mezőnybe.

A 35. percben Proesmans jobb oldali beadása Grúz lábáról veszélyesen perdült Hermány kapuja felé, végül szöglet lett a támadás vége. A sarokrúgás nem hordozott magában különösebb veszélyt. Két perccel később viszont Lázár Bence révén megszerezte az Újpest a vezetést: a csatár jó ütemben lépett ki a belső védők közül, és 15 méterről kilőtte a sarkot (1-0). Öt perccel később Remili 22 méteres, kellemetlenül pattogós lövését ölelte magához Balajcza. A félidő végén még egy kapu mellé menő Lázár Bence löketet lehetett feljegyezni, majd a játékvezető lefújta a játékrészt.

Négy perc telt el a második félidőből, amikor Görgényi próbálkozhatott egy szöglet után közelről, de Zamostny Balázs a gólvonalról tisztázott. Az 53. percben Remili távoli lövése Sagnán irányt változtatott, így kapura ment, de a gyenge labdát Banai fogta. A 64. percben Sidibét talpalták le csúnyán, de a szenegáli támadó rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. A 70. percben Sidibe jobboldali beadása kicsit Zamostny mögé szállt, így a hazaiak támadója nem tudta kapu felé irányítani a fejest. Egy perccel később Sidibe tette ki a labdát Andradének, a balhátvéd lapos beadása egy megpattanó lábon eljutott Ngawáig, aki az ötösről laposan a hálóba gurított (2-0).

A 85. percben Zamostnyt borították fel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labdát Proesmans vágta a jobb alsó sarokba (3-0). A 88. percben Ngawa hétméteres lövését bravúrral védte Lékai, de a kipattanó Gie-hez került. A fiatal dél-afrikai játékos beadását Sidibe ügyesen vette át, majd a kapu közepébe bombázott (4-0). Az utolsó percekben már nem született több gól, így az Újpest 4-0-ra győzte le a Vasast.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – Jó meccset játszottunk, ami azért is hasznos volt, mert ezek a játékosok az elmúlt hetekben nem nagyon kaptak lehetőséget, Juanan pedig a betegsége után először tudott játszani. Láttam sok pozitívumot és örülök a négy gólnak is. Néhányan nagyon kellemes meglepetést okoztak, pár embertől pedig valamivel többet vártam, de összességében elégedett vagyok a meccsel.

Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője: – Én szégyellem magam a játékosaim helyett, hogy ilyen elfogadhatatlanul játszottak az Újpest ellen. Megpróbáltam lehetőséget adni azoknak, akik az utóbbi időben kevesebbet játszottak. Eléggé csalódott vagyok, mert semmit sem kaptam vissza abból, amit kértem. Úgy gondolom, hogy az én türelmem is véges, és ezt a lélektelen játékot nem tudom elfogadni. A látottakból levonom a megfelelő következtetéseket. Nagyon gatyába kell szedniük magukat egyes embereknek, hogy egyáltalán a játszó keret közelébe kerüljenek. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ez egy hasznos mérkőzés volt, a programunkba teljes mértékben illet, sok dologra rávilágított, kikre lehet, illetve kikre nem igazán lehet számítani. Amúgy is játék lett volna a mai edzésen, de így jobb, hogy ellenféllel játszhattunk. Egy-két ember kivételével senki sem tetszett a mai mérkőzésen.

Olvasói sztorik