Nem szakmai, hanem szimpátiakérdés

Csizmadia Csaba távozik az NB II-es csapattól, mert Sisa Tibor nem számít rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2012-ig a Ferencváros védelmének kötelékében lett a szurkolók kedvence Csizmadia Csaba, aki külföldön is több helyen megfordult. Legutóbb Gyirmóton futballozott Csank János irányításával, de az új edzőnél, Sisa Tibornál nem játszik.

A 28 éves védő a Digi Sport televízióban elmondta, a klubtulajdonos terve nagyon szimpatikus volt számára, amikor odaigazolt. Úgy vélekedett, nem szakmai, hanem szimpátiakérdés miatt vált kegyvesztetté.

– Egész pontosan mi a helyzet most? Formailag a Gyirmót kötelékébe tartozik?
– Természetesen, szerződésben állok még a Gyirmóttal. Jelen pillanatban egyezkedünk a jövőmről, hiszen van még majdnem harminc hónap a szerződésemből, úgyhogy ezt le kell rendezni. Pozitívak a tárgyalások, szerintem hamarosan az ügy végére fogunk érni – mondta Csizmadia Csaba.

– Kiengedik a szerződésből?
– Persze. Igazából napok kérdése, hogy mikor fog ez lezárulni.

– A helyzetét alapvetően az edzőcsere változtatta meg?
– Abszolút, hiszen az előző szezonban végig játszottam, és majdnem minden meccsen pályára léptem. Ez egy csapás volt számomra, de változnak az edzők, és ezt elfogadtam. Az a hátrány ebben a dologban, hogy augusztus közepén történt mindez. Ha előbb történik, akkor lett volna időm másik csapathoz igazolni. Bekövetkezett azonban ez a dolog, ami számomra még új, hiszen még soha nem voltam ilyen helyzetben.

– Miért következett ez be? Beszélt erről Sisa Tiborral?
– Úgy gondolom, hogy nem is szakmai, hanem szimpátiakérdés volt. Legalábbis én így éreztem. Bővebben nem is akarok belemenni, mert elfogadtam. Az fájt, hogy az utolsó pillanatban történt ez a dolog, és tényleg nagyon rövid idő volt arra, hogy esetleg egy másik csapatot keressek, és így elveszítettem ezt a félévet.

– Amikor Balog Zoltánnal Gyirmótra igazoltak, miért ezt a klubot választották?
– Megmondom őszintén, hogy a tulajdonos terve nagyon szimpatikus volt. Attól függetlenül, hogy el fogunk válni, én szurkolok neki, hogy ez sikerüljön. Egy nagyon szép létesítmény van kialakulóban Gyirmóton. A másik dolog, ami miatt kedvező volt számomra, hogy a feleségemmel Győrtől nem messze lakunk, és őt a munkája is odaköti, ezért azt is néztem, hogy mi jó a családnak. Amikor a Ferencvárosban voltam, akkor a feleségem napi szinten háromszáz kilométert autózott. Ez sok volt, ezért nekem is lépnem kellett.

– Pedig a Fradiban is stabil kezdő volt Prukner László alatt…
– Pontosan, de utána ott is volt egy törés, amikor váltás történt, és Détári Lajos lett az edző. Akkor anyagi csökkentések jöttek szóba a játékosoknál, merthogy a klub költségvetése is csökkent, ez is egy indok volt a Ferencváros részéről.

– A zöld-fehéreknél kinek köszönhet a legtöbbet?
– A szurkolóknak mindenképpen sokat köszönhetek, és akár Prukner László nevét is említhetem, hiszen nála végig szerepeltem az összes mérkőzésen. Craig Short edzőnek is sokat köszönhetek, hiszen nála kerültem a Fradihoz. Igazából én nagyon jól éreztem ott magam, és azóta is a szívem csücske a Ferencváros. Csupa-csupa jó és pozitív emlékkel gazdagodtam a két év alatt.

– Rákosi Gyula szerint évek óta nincs a Fradinak normális jobbhátvédje. Mit gondol erről?
– Korábban direkt kihangsúlyoztam, hogy én jobbhátvédként szeretnék játszani, hiszen az angol stáb annak idején engem erre a posztra szerződtetett. Igazából Prukner László tett engem középre, és mielőtt elmentem, az új edzőnek mondtam, hogy szeretnék jobbhátvédet játszani. Erre az volt a válasz, hogy más játékos van arra a posztra, és nem számítanak ott rám. Maradjunk annyiban, hogy azóta sincs még jobbhátvéd.

– Merre tovább? Mi lenne, ha a Fradi hívná?
– Természetesen nem tudna az ember nemet mondani. Nem tartunk azonban itt, ezért nem is tudok beszélni erről a dologról. Mindenki látja, hogy egész komoly tervei vannak a csapatnak, bár reálisan kell nézni a dolgokat, és sosem szabad elhamarkodottan kijelenteni, hogy mindenképpen bajnok akar lenni egy csapat, mert azért az több dologból tevődik össze.

– Milyennek látja ezt a Moniz-féle társaságot?
– Szerintem játékosállományban nagyon erős a garnitúra, de mindenhez idő kell. Moniz mester egy éve van a Fradinál, de szüksége van még időre. Fél év után kicsit erős kijelenteni, hogy rögtön bajnokok leszünk, pláne, hogy van egy nagyon erős Videoton és Győr, valamint ott van a Debrecen is. Vigyázni kell ezzel, mert elsülhet fordítva is. Jelen pillanatban azt látjuk, hogy még a dobogón sincs a Ferencváros.

– Tizenkétszeres válogatott labdarúgóként érez magában annyi erőt, hogy az élvonalban focizzon?
– Természetesen. Nem azért mentem a másodosztályba, mert csak annyira tartom magam, hanem ez egy családi dolog volt. Ha lezárjuk ezt a történetet a Gyirmóttal, akkor újra az NB I-ben szeretnék játszani.

– Itthon vagy külföldön? Hiszen rutinos légiósnak számít.
– Szóba jöhet Ausztria, és van is rá lehetőség, de jelenleg semmi konkrétumot nem tudok mondani. Nem is akarok előre elkiabálni semmit, de mindenképp élvonalba szeretnék újra visszakerülni.

– Mit gondol a Szalai Ádám beszédről?
– Volt benne nagyon sok pozitívum, de van olyan dolog, amivel nem értek egyet. Azt gondolom, hogy ez kellett, de lehet, hogy korábban kellett volna elsütnie, mert a kudarcok után akár magyarázkodásnak is tűnhet. Ami persze nem az, mert nagyon sok igazság van benn, de rossz volt az időzítés.