NB II

Feltámadt a Zete

Az NB II negyedik fordulójában: Zalaegerszeg–Békéscsaba 3-1.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak rosszul kezdték a szezont, a vendégek jól kezdték, de rosszul folytatták…

Eleinte hátul adogatott a ZTE, és próbálta kicsalogatni saját térfeléről a Békéscsabát. A 14. percben sikerrel járt a hadművelet: Kulcsár Kornél vezette befelé a labdát a tizenhatos bal sarkától, majd 17 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). Két perccel később Kulcsár beadása után a kiugrani készülő Pavicsevics elesett a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt.

A 21. percben Frizoni szabadrúgása után Nánási Balázs nyolc méterről, középről a léc alá fejelt (2-0). Három perc elteltével Babati hat méterről leadott lövését Scsekics lábbal védte. A 29. percben Kulcsár szöglete után Nánási nyolc méterről az oldalhálóba lőtt. A szünet előtt Voilucet csúnyán felrúgta Bogunovicsot, amiért megkapta második sárga lapját, de mivel Bogunovics az esetnél odarúgott a vendégek földön fekvő játékosának, őt is kiállított a bíró.

Az első játékrészben jobban fociztak a hazaiak, és sikerült két gólt szerezniük, így megérdemelten vezettek a szünetben.

Az ötvenedik percben Kulcsár Kornél harminc méterről, külsővel eltekerte a kint álló kapus mellett a labdát (3-0). Öt perccel később egy szöglet után Frizonihoz kapásból lőtt, nem sokkal a kapufa mellé. Az 56. percben egy beadás után Balogh Milán 11 méterről megszerezte a Békéscsaba szépítő gólját (3-1). Három perc múlva Nánási fejelt nem sokkal a kapu fölé egy szabadrúgás után.

A 76. percben Babati labdaszerzése után Szegletihez kerül a labda, aki hat méterről lőtt, de Scsekics védeni tudott. A 83. percben Pantovics lőtt 16 méterről, középről a kapu fölé egy szabadrúgást. A 89. percben Babati tört be a tizenhatoson belülre, elesett egy becsúszó védő lábában, de ismét néma maradt a bírói síp. Az utolsó percben Babati Benjámin nyolc méterről eleresztett lövését védte bravúrral Scsekics.

– A tét sajnos rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A ZTE-nek nagyon kellett a győzelem, ezért zártan védekezett, de Kulcsár Kornél szép egyéni megmozdulásai eldöntötték a meccset – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Molnár Balázs, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa. – A páros kiállítás után, tíz a tíz ellen még jobban visszaálltak a zalaiak, a Békéscsaba nyomás alatt tartotta a hazai kaput, többet birtokolta a labdát, de mezőfölénye meddő volt, mert komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A Zalaegerszeg megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

NB II, 4. forduló

Zalaegerszegi TE FC – Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (3-0)

Zalaegerszeg, 1600 néző. Játékvezető: Pintér Cs.

ZTE: Jahics – Kovács G., Nánási, Bogunovics, Nagy Z. – Máté I P., Hajdú N. (Szegleti, 11.) – Babati, Kulcsár K. (Vayer, 72.), Frizoni – D. Pavicsevics (Búzás, a szünetben). Edző: Simon Antal

Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Albert I., Szűcs I., Király P. – Balog Zs. (Balogh M., a szünetben), Lucas, Tölgyesi, Leucuta (Pantovics, 57.) – Mosquera, Voiculet. Edző: Komjáti András

Gólszerzők: Kulcsár K. (14., 50.), Nánási (21.), illetve Balogh M. (56.)

Kiállítva: Bogunovics (45.), illetve Voiculet (45.)