NB II

Emberhátrányban, idegenben nyertek

Az NB II harmadik fordulójában: Békéscsaba–Nyíregyháza 2-3.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A forduló egyik nagy rangadóján a békéscsabai Lucas szerezhette volna az első gólt, de a 12. percben centikkel lemaradt egy beadásról. Néhány perccel később már a nyíregyháziak előtt adódott ígéretes lehetőség egy felívelt szabadrúgás után, de ez is kimaradt. Az első tíz percben jobban játszottak a hazaiak, főleg a nyíregyházi térfélen folyt a játék. Az első félidő közepén a vendégcsapat felzárkózott a helyzetek számában, és a 36. percben meg is szerezte a vezetést: a kiugró Bajzát Péter a csabaiak kapusa mellett a hosszú alsóba lőtt (0-1). A szünet előtt Gengeliczki akasztotta Mosquerát a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető piros lapot adott a szabolcsiak fiatal játékosának, és büntetőt ítélt, amit Leucuta magabiztosan értékesített (1-1).

Az ötvenedik percben Tolmbaye lőtt kapura egy szabadrúgást, a kipattanót pedig Mosquera lőtte a kapuba (2-1). A 63. percben jött a vendégek egyenlítése: Csordás remekül lépett ki, és a kapus mellett laposan a hálóba helyezett (2-2). Hat perccel később Lucas hagyott ki hatalmas helyzetet az ötösről. A 79. percben Bajzát ívelt keresztbe, majd Huszák Tamás kapásból a hálóba bombázott (2-3).

Hiába játszott a második félidőben emberelőnyben a Békéscsaba, a rossz helyzetkihasználás és a remek nyíregyházi kontrák miatt elvesztette a mérkőzést. A vendégek remekül megnyomták az utolsó félórát, remek védekezéssel és gyors játékukkal megérdemelten nyertek.

– Egy Bajzáttal jobb volt a Nyíregyháza. A békéscsabai védelem nem tudott mit kezdeni vele, egy gólt lőtt és két gólpasszt adott, ennél többet nem nagyon csinálhat egy játékos – mondta a Rangadó.hu szakértője, Királyvári Károly, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa. – A hazaiak a védekezési hibáknak köszönhetik a vereséget. A Spartacus tíz emberrel kontrázott, a lassú védők pedig nem tudtak mit kezdeni Bajzát Péterrel. A vendégek jól védekezték, hosszú labdákkal indították Bajzátot, aki lefutotta a védőket. Két nyíregyházi játékos volt a hazai térfélen, mégis gólt tudtak szerezni. A csabaiak nem próbáltak meg ellenfelük mögé kerülni, és belőni a védelem mögé a labdát. gyakorlatilag veszélytelenek voltak.

NB II, 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre SE – Nyíregyháza Spartacus 2-3 (1-1)

Békéscsaba, 800 néző. Játékvezető: Szilasi

Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Szűcs I., Albert I., Juhász Gy. – Balog Zs. (Kiprich D., 84.), Tölgyesi, Lucas (Pozsár, 76.), Leucuta – Mosquera, Voiculet (Pantovics, 59.). Edző: Komjáti András

Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Csordás, Rubus, Gengeliczki – Törtei, Sándor I. (Minczér, 85.), Kákonyi (Polenyi, 37.), Huszák (Pákolicz, 92.) – Paku, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás

Gólszerzők: Leucuta (tizenegyesből 45.), Mosquera (50.), illetve Bajzát (36.), Csordás (63.), Huszák T. (79.)

Kiállítva: Gengeliczki (45.)

Olvasói sztorik