NB II

Szolnoki bravúrral rajtolt a Gyirmót

Az NB II első fordulójában a győri csapat 3-2-re győzött a Szolnok otthonában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 1. forduló
Szolnoki MÁV FC – Gyirmót FC 2-3 (1-2)
Szolnok, 600 néző. Játékvezető: Radványi
Szolnok: Pokorni – Grúz, Zvara, Mile, Sipeki – B. Tóth (Szepessy, 64.), Nagy I., Vári, Bohner (Lengyel R., 70.) – Fritz, Máté J. (Rokszin, a szünetben). Edző: Kis Károly
Gyirmót: Holczer – Farkas M., Beliczky, Magasföldi (Fejes J., 52.; Illés Gy., 79.), Oross (Tóth N., 71.), Cseri T., Graszl, Hajba, Papp K., Balog Z., Lázár P. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Nagy I. (16., 92.), illetve Magasföldi (1.), Beliczky (26.), Cseri (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felemásan hangolt a Szolnok és a Gyirmót együttese a szombat esti rangadóra. A győriek jobban rajtoltak a Magyar Kupában, hiszen sikerült kiütniük egyik vetélytársukat, a Vasast, míg a Tisza-partiak az első osztályú Mezőkövesdtől szenvedtek vereséget.

Ettől függetlenül mégis meglepetésnek tűnt, hogy a Gyirmót vezetett az első negyvenöt percet követően. A szurkolók sokáig nem unatkozhattak a lelátón, mert már a második percben megzörrent a háló. A kisalföldiek középpályása, Magasföldi talált a hálóba, amivel hamar vezetést szerzett a vendégeknek (0-1). Ez azonban nem törte meg a Szolnok lendületét, mindössze 14 percet kellett arra várni, hogy egyenlíteni tudjon a házigazda: Nagy Isten egy szabadrúgásból vette be Holczer Ádám kapuját (1-1).

Mindkét oldalon több lehetőség is volt a csapatok előtt, de végül a Gyirmótnak sikerült visszaszereznie az előnyt Beliczky révén. A csatár egy szép támadást fejezett be eredményesen a 26. percben (1-2). A hazai gárda nagy erőket mozgósított az újabb egyenlítés érdekében, de az első félidőt már taktikus focival átvészelte a vendégcsapat.

A második felvonás nagyban hasonlított az elsőhöz, annyi különbséggel, hogy most nem kettő, hanem hat percet kellett várni egy újabb találatra. Ekkor Lázár Patrik húzott el a jobb oldalon, nagyszerűen adott középre Cseri Tamásnak. A középpályásnak már csak annyi dolga volt, hogy közelről a bal alsó sarokba lőjön (1-3). A Tisza-partiak mindent megpróbáltak ezután is, Kis Károly több cserével próbálta felrázni csapatát. A 74. percben Lengyel próbálkozott egy távoli lövéssel, ami egy védőn irányt változtatva megpattant, de Holczer így is biztos kézzel fogta a labdát.

Egy perccel ezután tovább növelhették volna előnyüket a látogatók, amikor Fejes futott el a szélen, majd középre adott Beliczkynek. A csatár kapásból lőtt, de csak a kapufát sikerült eltalálnia. Nagy helyzet maradt ki, mert Fejes János újból próbálkozhatott, de ez már egy védőről lepattant a nagy kavarodást követően. A 82. percben Rokszin próbálkozott hazai részről, aki 16 méterről próbálkozott lövéssel, de csak az oldalhálót találta el. A hosszabbításban a hazaiaknak végül összejött a szépítés. Nagy István 22 méterről végzett el egy szabadrúgást, ami a jobb felső sarokban kötött ki. Holczer ugyan még belekapott a labdába, de nem tudott védeni (2-3).

– Már a harmincadik másodpercben vezetést szerzett a Gyirmót egy figyelmetlenséget követően, ami megalapozta a hangulatot – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bontovics Ferenc, a Szolnok előző vezetőedzője. – Ezután a vendégek visszaálltak, szervezetten, agresszíven védekeztek. Nagy István révén sikerült egy szabadrúgás-góllal egyenlíteni. A látogatók nem változtattak a játékukon. Ezekben a percekben többet kezdeményezett a Szolnok, de a támadójáték nagyon meddő volt, komolyabb veszélyt nem sikerült kialakítani. A győriek pedig megszerezték a vezetést egy lesgyanús szituációból. A második félidőben sem változott a játék képe, egy szöglet utáni kontrából szép támadás végén megszerezték a harmadik góljukat is a vendégek. Innen a Szolnok már csak futott az eredmény után, nem sikerült helyzeteket kialakítani. A hazai gyenge támadójáték miatt sajnos azt kell, hogy mondjam, reális a végeredmény. A végén még ugyan Nagy megszerezte a második gólját is szabadrúgásból, de ezután már a középkezdésre sem jutott idő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik