NB II

Kemény konkurenciaharc kezdődik

Alaposan megerősítették a kapusposztot az NB II-es klubnál: Miski Zoltán mellé Kovács Attila érkezett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy hete, múlt hétfőn kezdte a hathetes felkészülést az NB II-ben szereplő Restart-Ceglédi VSC csapata, amely hét edzőmérkőzéssel és egy Magyar Kupa-meccsel hangol a rajtra. A ceglédiek ezen a héten például Kecskeméten és Kispesten vendégszerepelnek.

Azért nem játszhatnak otthon, mert automata öntözőrendszerrel ellátott, nagyon jó minőségű új pályának idő kell, és egyelőre nem lehet használni. Ami a játékoskeretet illeti, a vezetőség megegyezett a bennmaradást kiharcoló csapat nagy részével: Miski Zoltán, Robson De Sousa, Makrai László, Miklósvári János, Koncz Zsolt, Kenderes Zoltán, Denisz Rebryk, Vjacseszlav Szkunc, Kormos László, Medgyesi László, Markó Ádám és Juhász Dániel is marad.

Az új játékosok közül a rutinos kapus, Kovács Attila érkezése már biztos, úgyhogy komoly konkurenciaharc várható azon a poszton. A harmincéves Miski Zoltán három éve szerepel Cegléden, korábban pedig megfordult a Vasasnál, Újpesten, Székesfehérváron, Hévízen és a Honvédnál is. Kovács annak idején Tatabányán játszott, majd nem kevesebb mint nyolc és fél évig a Paks együttesét erősítette, idén tavasszal pedig Veszprémben védett.

A Pestmegyeifoci.hu érdeklődésére a 32 éves Kovács Attila elmondta, nincs előre meghatározott erősorrend közöttük, ezért mindig a jobb formában lévő kapus fog védeni.

– Milyen csapat lesz a Cegléd?
– Hétfőn, vagyis ma edzettem először együtt a csapattal, tehát még idő kell, hogy személyes benyomásokat szerezzek, de többekkel beszéltem, és jókat hallottam. Nagyon jó társaságnak, jó csapatnak tartom a Ceglédet, egyénileg ismerem is az új játékostársaimat – mondta Kovács Attila.

– Miért éppen a ceglédieket választotta?
– Ez egy nagyszerű lehetőség, remélem, a csapat segítségére tudok lenni, hiszen azért jöttem. Komoly bajnokság elő nézünk, a másodosztály immár egy kis NB I-nek felel meg. Aki már megfordult az élvonalban, azt próbál ott ragadni, de az én helyzetem most elég nehéz volt. Pakson leigazolták Molnár Pétert, és bár ott kezdtem edzeni, nem volt róla szó, hogy visszakerüljek. Kecskeméten voltam próbajátékon, de az extra lett volna, ha összejön. Jólesett a lelkemnek, hogy volt érdeklődés az első osztályból, de én már akkor is a Ceglédet éreztem befutónak. Most az NB II-t céloztam meg, mert ott kellene bizonyítanom, hogy később ismét az élvonalban szerepelhessek. Kimagasló teljesítményt kell nyújtanom, ráadásul kell hozzá egy jó csapat és egy jó közeg, mert nehéz odakerülni, de remélem, egyszer még sikerül.

– Ki lesz az első számú kapus?
– Nem beszéltünk ilyesmiről, védjen az, aki jobb formában van. Remélem, jó hatással lesz mindkettőnkre ez a helyzet. Rengeteg meccs lesz, hiszen a bajnokság mellett a Ligakupában és a Magyar Kupában is érdekeltek vagyunk. Szerintem jó döntés a klub részéről, hogy két komoly kapus van a csapatnál, mert hosszú a szezon, és egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy meccsből hogy jövünk ki.

Olvasói sztorik