NB II

A visszautasíthatatlan ajánlat

A távozó házi gólkirály, Subicz Gábor az osztrák ötödosztályban, illetve egy borászatban folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egycsoportos NB II-re készülő FC Ajka néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozta a távozó játékosok névsorát, amelyben megtalálható Subicz Gábor is, aki védő létére nyolc találattal az ötödik helyezett csapat házi gólkirálya volt az előző szezonban.

A harmincéves játékos öt szezont húzott le a bakonyiaknál, és mindvégig alapembernek, sőt posztján a másodosztály egyik legjobbjának számított, távozása ezért is rendkívül meglepő. A Rangadó.hu érdeklődésére Subicz Gábor elmondta, Ajkán mindenképpen maradásra bírták volna, de ő visszautasíthatatlan ajánlatot kapott az osztrák Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) ötödik ligás együttesétől.

– Gólok tekintetében kiemelkedő volt az elmúlt idényem, de úgy érzem, az elmúlt öt év alatt mindig hoztam az átlagot, illetve talán egy kicsit többet is. Öt évet töltöttem Ajkán, és már kellett a változatosság – mesélte Subicz Gábor. – A klubvezetés, és az új edző, ifj. Mihalecz István is azt akarta, hogy maradjak, de én Ausztria mellett döntöttem. Úgy voltam vele, ha Ajkáról egyszer távozom, akkor mindenképpen kifelé. Ez olyan ajánlat volt, amit nem tudtam visszautasítani, és pont jókor jött. Deutschkreutz egy ötödosztályú csapat, amelyben több magyar is játszik. A felkészülési időszakban három edzés és két meccs van egy héten, de én egyébként is minden nap kiutazom, mert munkát is kaptam a csapat elnökének borászatában.

Magyar társakkal

Mint Subicz Gábor is említette, nem ő lesz az egyedüli magyar az osztrák ötödosztály csapatban, hiszen ott játszik többek között a szintén szombathelyi Manganelli Attila, aki hozzá hasonlóan Ajkáról igazolt oda, de korábban a Haladás és a Celldömölk játékosa is volt. A kapus, Sipos Gábor régebben a Haladás, a Zalaegerszeg és a Sopron hálóját is őrizte.

Olvasói sztorik