Kiemelt hírek

„Nagyon jó így nézni a tabellát!”

A középmezőny helyett öt forduló után a táblázat első helyén áll az FC Ajka!

Kapcsolódó cikkek

Kiválóan kezdték a szezont az ajkaiak az NB II Nyugati-csoportjában, hiszen előbb a bajnokesélyes Gyirmótot, majd a megyei rivális Veszprémet győzték le. Bár a harmadik meccsükön 1-0-ra kikaptak Kozármislenyben, a folytatásban az egész másodosztályú bajnokság eddigi legnagyobb gólkülönbségű sikerét érték el a Dunaújváros Pálhalmával szemben (7-0), a legutóbbi, ötödik fordulóban pedig 2-1-re nyertek az addig százszázalékos bajnokjelölt MTK otthonában! Nem véletlen tehát, hogy öt forduló az FC Ajka jobb gólkülönbségének köszönhetően (az MTK-val, a Tatabányával és a Kozármislennyel holtversenyben) vezeti a tabellát!

A korábban Sárváron, Celldömölkön, illetve a Haladásban futballozó 29 éves Subicz Gábor védő létére a Gyirmót és az MTK ellen is betalált az ellenfél hálójába. A Rangadónak nyilatkozva elmondta, a csapat magja több mint három éve együtt játszik, és remek edző irányítja az együttest, ez az ajkai sikerek titka.

– Nyilván nem jött rosszul, hogy viszonylag hamar emberelőnybe kerültek, de szerintem ez semmit nem von le a sikerük értékéből!
– Természetesen befolyásolta a mérkőzést, hogy a harmincadik perctől emberelőnyben voltunk, de a kiállítás előtt is kiegyenlített volt a játék, több lehetőségünk volt addig is, utána pedig sokkal több – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Subicz Gábor.

– Fontos gólt lőtt a Gyirmót és az MTK ellen, de a Dunaújváros Pálhalma elleni hét-nullából kimaradt!
– Igen, kimaradtam, mert azon a meccsen három kapufát tudtam fejelni… De azért vagyunk csapat, hogy mindenki kivegye a részét a gólszerzésből is, egyébként sem én vagyok az elsőszámú gólfelelős, inkább a pontrúgásoknál számítanak rám. Amióta az NB II-ben játszom, nem is emlékszem ilyen eredményre. Azért is tartom rendkívül fontosnak, mert az előttünk lévők nem tudták ilyen különbséggel legyőzni a Dunaújvárost.

„Azt gondolom, hogy a nyolcadik-tizenkettedik hely között érkezhetünk a pontvadászat végéhez.” Ezt a szezonkezdet előtt Artner Tamás vezetőedző mondta. Erős formahanyatlásra lesz szükségük a hivatalos célkitűzés teljesítéséhez!
– Én úgy emlékszem, hogy az első nyolc hely valamelyike volt a cél, de mindegy is. Ilyen jó rajtra nem számítottuk, de ne feledjük, hogy a csapat magja több mint három éve együtt játszik, és remek edzőnk van! Nem gondolom, hogy a remek kezdés változtatna valamit a terveinken. Reálisan nézve az MTK, a Tatabánya és a Gyirmót erősebb nálunk.

– Közülük a Tatabányát még nem verték meg, igaz, még nem is játszottak ellene.
– Majd a jövő héten! Ezen a hétvégén a Paks kettőt fogadjuk, aztán megyünk Tatabányára. Előzetesen úgy gondoltuk, hogy a Kozármislennyel, a Győr kettővel, a Szigetszentmiklóssal és a Bajával leszünk csatában a negyedik helytől lefelé. De ha megy a szekér, ott kell maradni az élmezőnyben, mert nagyon jó így nézni a tabellát!

NB II, Nyugati-csoport, 5. forduló
MTK – FC Ajka 1-2 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 600 néző. Játékvezető: Böcskei
MTK: Hegedűs L. – Hajdú S., Kálnoki Kis D., Szekeres A., Vadnai (Ladányi T., 71.) – Vukmir – Kanta J., Pölöskei Zs. (Gál A., 38.) – Könyves N., Tischler, Frank R. (Csiki, 55.). Szakmai igazgató: Garami József
Ajka: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Pothárn – Gaál B. (Major, 83.), Szalai R. (Kovács Sz., 75.), Horváth Á., Szabó L. (Vittman, 85.) – Mihalecz P. Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerzők: Könyves N. (85.), illetve Subicz (55.), Mihalecz P. (63.)
Kiállítva: Hajdú S. (33.)
Olvasói sztorik