NB II

Légiós-stop a másodosztályban

Péntekig igazolhatnak külföldi játékost az NB II-es klubok, különben a pénztárcájuk bánja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén elfogadták azt a határozatot, amely ösztönzi az NB II-es klubokat, hogy minél több hazai, főleg fiatal játékost szerepeltessenek.

A televíziós jogdíjakból is ez alapján részesülnek a klubok, sőt a másodosztályú együttesek egyetlen árva fillért sem kaphatnak a jogdíjakból, ha a mostani határozat elfogadása után igazolt külföldi futballistát szerepeltetnek! A kifutó szerződésű külföldi játékosokra mindez még nem vonatkozik, azonban meglehetősen aggályos, hogy az MLSZ július 9-én este közölte, hogy a július 12-ig nyilvántartásba vett és még érvényes szerződések nem esnek a fenti korlátozások alá.

Amennyiben a jövő hét elejétől kezdve bármikor újabb külföldi játékost igazolna egy klub, úgy nem részesülne a tévés jogdíjakból, amit nyilvánvalóan sehol nem engedhetnek meg maguknak. A MLSZ általános szabályként határozta meg, hogy a következő szezonban a 25 fős keretben minimum nyolc olyan futballistának kell szerepelnie, aki 15 és 21 éves kora között legalább három évig az MLSZ-hez tartozó sportszervezet igazolt játékosa volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik