NB II

Néha pálya is alig volt

Vass Máténak csupa szép emléke van, és büszke rá, hogy tízéves kora óta végigjárta a ranglétrát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A korábbi két idényhez hasonlóan az elmúlt szezont is majdhogynem végigjátszotta a Fradi II-ben Vass Máté. A 22 éves középpályás 2008 novemberében profi szerződést írt alá, két másodosztályú meccsen pályára is lépett az első keretben, de az élvonalbeli bemutatkozás még várat magára. 2010 júliusába Gárdos Andrással két hétig az angol Sheffield United FC-nél vett részt edzéseken, ám végül maradt az FTC-nél.

Mivel az átszervezés miatt a tartalékcsapatok az NB III-ba kényszerülnek, a keret legjobb játékosai új klubot keresnek maguknak. Valószínűleg így lesz ezzel Vass Máté is, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, felvetődött a Siófok is, de még nem született meg a döntése.

– Hogyan emlékszik vissza a csapat szereplésére és hogyan értékeli a saját teljesítményét?

– Sikerült egy jó szezont produkálnia az egész csapatnak, annak ellenére, hogy sok fiatal most került fel hozzánk az utánpótlásból, és belecsöppenni az NB II-be azért elég nagy kihívás. De megállták a helyüket, és úgy gondolom, a következő években kiemelkedő teljesítményre lesznek képesek, hátukra tudják venni a csapatot – mesélte Vass Máté. – Fontos szerep hárult még a rangidős játékosokra is, de sokakkal 6-8-12 éve játszok együtt, és ebből erőt tudtunk meríteni. Nagyszerű munkát végzett a stáb is, minden tőlük telhetőt megtettek. Néha nyolcan készültünk meccs előtt, volt rá példa, hogy pálya is alig volt, bár ez senkit sem érdekel… Remélem, a következő években nagyobb figyelem kíséri a második csapatot, mert onnan kell, kellene meríteni. Összességében csupa szép emlékem van, örülök, hogy tízéves koromban itt kezdtem el focizni és végigjártam a ranglétrát egészen a második csapatig.

– Sajnálja, hogy az átszervezés miatt vége a Fradi NB II-es szereplésének? Igaz, hogy Siófokon folytatja pályafutását?
– Örülök az átszervezésnek, erősebb lesz mind az NB II, mind az NB III. Szükség van erre. Felvetődött a Siófok is, de még nem született meg a döntésem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik