NB II

Lépéskényszerben a Fradi-fiatal

Bár Peszmeg Viktor szerint az NB III erősebb lesz, mint korábban, ő mégsem maradna az FTC tartalékjainál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, búcsúzott az NB I-től az utolsó fordulóig is hatalmasat küzdő Siófok együttese. A Balaton-partiaknak azonban nincs idejük a szomorkodásra, hiszen ha vissza akarnak jutni az élvonalba, akkor már a jövőre is gondolniuk kell, és arra, hogyan pótolják a lejáró szerződésű távozó játékosokat. Horváth Károly vezetőedző nem is ül a babérjain, már több fiatal labdarúgóval is tárgyalásban áll.

Köztük van az a Peszmeg Viktor is, aki az elmúlt szezonban a Ferencváros II-ben szerepelt, de megfordult korábban az osztrák Red Bull Salzbrug akadémiáján is. A 22 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nyitott arra, hogy távozzon a Fraditól, és valóban megkereste a siófoki együttes.

– Tényleg közel a megállapodás az NB II-es balatoniakkal?
– Igaz a hír, valóban történt megkeresés a Siófok részéről, de megegyezés még nem született. A Ferencvárosnál lejár a szerződésem, és mivel jövőre a tartalékcsapatok az NB III-ban szerepelnek, mindenképp szeretnék lépni, de konkrét aláírásról egyelőre nem tudok beszámolni – nyilatkozta Peszmeg Viktor.

– A Ferencváros II alakulata a második legjobban szerepelt a tartalékcsapatok közül az NB II-ben. Elégedett a tavalyi szereplésükkel?
– Úgy gondolom, nagyon nehéz dolgunk volt, mert ahogy Lipcsei Péter is több ízben nyilatkozta, sokszor nagyon kevés játékossal tudtunk edzeni. Általában voltak visszajátszók a felnőtt csapatból, de ezek a játékosok nem velük edzettek, s így nem tudtunk igazából pontrúgásokat és taktikai elemeket sem gyakorolni. Emiatt is tartom nagy dolognak, hogy a tartalékcsapatok közül mi lettünk a másodikak, illetve jó pár fiatal is szerepelt nálunk, akik az ifiben nevelkedtek.

– Sajnálja, hogy az átszervezések miatt az NB I-es klubok tartalékjai már csak a harmadosztályban szerepelhetnek?
– Természetesen jó dolog volt, hogy az NB II-ben játszhattak a tartalékcsapatok, hiszen így azok a játékosok is megmutathatták magukat egy nívósabb bajnokságban, akik nem jutottak szóhoz az NB I-ben. Azonban most lehet, hogy a harmadosztály viszonylag erős lesz amiatt, hogy az NB II egycsoportossá válik.

– Korábban az osztrák Red Bull Salzbrug csapatában is szerepelt. Milyen volt az Ausztriában töltött időszak?
– Volt egy lehetőség, édesapám ismerősén keresztül tudtam kimenni egy próbajátékra, és igazából egyből lecsaptak rám. Mondták, hogy három hetem van arra, hogy elintézzük az átigazolási papírokat, mert szívesen látnának a salzburgi akadémián. Két edzés után mondták, hogy szükségük van rám. Három évet voltam töltöttem Salzburgban. Az U17-ben játszottam egy szezont, az U19-es gárdában pedig két évet. Több neves edzővel is dolgozhattam, mint például Wolfgang Feiersinger, aki egy időben a Salzburg meghatározó játékosa volt. Rajta kívül Gerhard Schweitzer keze alatt is játszottam, aki az SV Ried vezetőedzője is volt. Nagyon sokat tanultam a három év alatt. Úgy érzem magamon, hogy átvettem a németes-osztrákos mentalitást. Úgy gondolom, ebben nagyot fejlődtem. Valamint az sem mellékes, hogy elsajátítottam a német nyelvet, amit remélem, tudok még kamatoztatni. A három év elteltével aztán lejárt a szerződésem, és amikor ott tudtam volna maradni, akkor a korábbi horvát válogatott Niko Kovac lett az edző az amatőr csapatnál. Volt egy szabály, miszerint három idegenlégiós szerepelhet a csapatban, és Niko Kovac úgy döntött, inkább egy horvát srácot tart a gárdánál. Így jöttem haza, és kerültem végül a Fradiba…

Olvasói sztorik