NB II

Csapatnyi játékos távozik Szegedről

Komoly változások az NB II-ből kieső klubnál: 11 labdarúgótól elköszöntek a csongrádiak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyelőre 11 játékos távozása vehető biztosra: Ulvicki Mihály, Jovánczai Zoltán, Farkas Zoltán, Nenad Dedics, Szlavisa Sztipancsevics, Marian Timm, Daniel Gomez, Tóth Imre, Trepák Attila, Radnai György, Varga Bence.

Ugyancsak távozik az egyesülettől Gálhidi György vezetőedző, valamint Bakó Tibor kapusedző. Az erősítéseket illetően zajlanak a tárgyalások, s elsősorban fiatalokra szeretne támaszkodni a klub, persze, szükség lesz néhány jó mentalitású, a tehetségeket segítő rutinosabb futballistára is – írja a klub honlapja.

A távozó vezetőedző, Gálhidi György az osztályozó visszavágója után gyalázatról, szégyenről, rossz szándékról nyilatkozott.

– Főleg azokra, akikre gondolok. Az elkeseredettség mondatta velem azt, amit mondtam, de nem tudom bizonyítani a feltételezéseimet – nyilatkozta a szeptember középéig eltiltott szakvezető a delmagyar.hu oldalon. – Sok oka lehet a kiesésnek, az is egy verzió, amit feltételes módban közöltem. Szerintem inkább leblokkoltak a játékosok, nem tudták elviselni a terhet, hiszen olyanok is hibáztak, akikről sosem feltételeztem, hogy ilyen bakit elkövethetnek. A rosszérzés továbbra is megmaradt bennem, így annak az okát sem tudom, a korábbi meccsekhez képest ezúttal miért nem tettek meg mindent a pályán. Feltűnő volt, mert látványosan csinálták.

– Csak a szépre emlékezik, vagy maradt önben tüske?
– Maradt tüske, mert méltatlan volt ez a szereplés, másrészt pedig egy külföldi lehetőséget hagytam ki, mert azt gondoltam, Szegeden hosszú távra tervezhetek. Néhány játékosban nagyot csalódtam. Voltam már olyan helyzetben, hogy nem fizettek, de azok a labdarúgók is kitették a szívüket, a lelküket a pályán. Itt meg? Éppen amikor kellett, akkor nem nyújtottak semmit a jó képességű játékosok. Van néhány labdarúgó, aki nagyon közel került hozzám, akinek tudtam adni, és ezt nagyon jó produkcióval hálálta meg. Az ilyen emberrel szívesen dolgoznék máskor is.

– Hosszabb távra tervezett, de most jöhet az újratervezés. Van B-verzió?
– Gondolkodtam már a jövőmön, hiszen a szombati történések, a kiesés után én is ezt a döntést, a befejezést vártam. Kicsit elegem van a magyar futballból, de ez valószínűleg csak egy-kétnapos érzés lesz. Sokszor küldtek már el indokolatlanul, ezúttal viszont nem így történt, megvan az én felelősségem is a kudarcban. A legnagyobb tanulság pedig az, hogy nem szabad néhány hónapos munkát elvállalni. Több idő kell, hogy látszódjon az a munka, amit végigviszek. Kevés volt az idő, eredménykényszerben teltek a hetek, hónapok, de azért vágtam bele, mert éreztem, meg tudjuk csinálni. Közel is voltunk hozzá…

– Miben hibázott ön?
– Aki dolgozik, az hibázik. Jól működött sokáig minden, és ugyan utólag van dolog, amit másképp csinálnék, de felemelt fejjel távozom Szegedről. Elsősorban a fegyelmezettségben láttam gondot, egy-két játékost ugyanis, és most megint szándékosan nem mondok neveket, már hamarabb el kellett volna távolítanom a csapatból.