NB II

Nem reménykedhet az Orosháza

Ki hallott már ilyet? Ha egy csapatnak nincs licence, akkor is ki kell állnia az osztályozóra!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Adminisztratív okok akadályozzák a magyar labdarúgó versenyrendszer átszervezésének gördülékeny lebonyolítását. Az MLSZ állítólag kedden dönt az NB II-es osztályozókról. A probléma legfőbb forrása, hogy az élvonalból kieső Eger nem kapott másodosztály licencet, és az NB III Bakony-csoportjában bajnok Dorog sem rendelkezik NB II-es indulási engedéllyel.

A Rangadó.hu értesülése szerint tévesek azok a találgatások, miszerint az NB II Keleti-csoportjában kilencedik Orosháza még reménykedhet, mert a szövetségben kijelentették, aki kiesett, az semmiképp nem maradhat benn! Magyarul: nem a legjobb kiesők maradnak benn, hanem a legjobb nem feljutókkal töltik be a helyeket. Ez alapján a Dráva-csoportban első helyezett Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE mindenképpen NB II-es lesz nyártól, ha kikap a Soprontól az osztályozón, akkor is, hiszen az NB III-as csapatok közül a legtöbb pontot gyűjtötte, tehát elsőként vele töltik fel az Eger hiánya miatt lyukas másodosztályú mezőnyt.

További érdekesség, hogy az MLSZ-ben kötik az ebet a karóhoz: minden csapatnak ki kell állnia az osztályozóra, annak is, amelyiknek nincs licence.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik