NB II

„A játék szörnyű volt”

A Csákvár hazai pályán 1-0-ra nyert a Szigetszentmiklós ellen, ezzel a meccsel vette kezdetét az NB II 26. fordulója.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 26. forduló
Aqvital-Publo Csákvári TK – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-0 (0-0)
Csákvár, 300 néző. Játékvezető: Solymosi
Csákvár: Gelei V. – Hajdú, Ódé, Racskó, Burucz – Domokos, Domján, Imrik (Molnár Cs., 55.), Bondarenko (Domonyi, 88.) – Csordás, Vinicius (Burányi, 71.). Edző: Bognár György
SzTK: Horváth L. – Puskás, Ducsics (Karion, 77.), Jakovljevics – Barna, Kvekveskiri, Kollega, Khous, Deutsch B. (Besztercei, 67.) – Fekete Á., Doucoure (Urbán G., 64.). Edző: Zoran Kuntics
Gólszerzők: Domján (tizenegyesből 60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak egyedül Ambrus Sándorra nem számíthattak eltiltás miatt, a Pest megyeiektől viszont Kozma Tamás, Balogh Miklós, Stipe Milos, Zsivóczky Norbert és Takács Tamás is hiányzott sérülés miatt.

A kezdőrúgást Dornyi Károly, vagyis Charlie, a csákváriak mindenese, hűséges szurkolója, egyben kabalaembere végezte el.

A találkozó első komoly lehetősége az SzTK nevéhez fűződik: a 12. percben Kollega Krisztián lőtt 11 méterről, ám Gelei Vince lábbal védett. A folytatásban hazai kezdeményezések jellemezték a játékot, de aztán a vendégek visszaköltöztek a csákvári kapu elé, amit Deutsch Bence veszélyes távoli lövése is jelzett. A 31. percben Racskó blokkolta Kollega veszélyesnek tűnő beadását. A 38. percben Bondarenko ívelt lövése ment a kapu fölé.

A második félidő elején Vinicius lövése okozott veszélyt, majd az 59. percben megszerezte a vezetést csapata: a csereként beállt Molnár Csaba passzát Bondarenko kapta, Horváth László elütötte előle a labdát, de az ukrán légióst is leterítette, ezért a játékvezető tizenegyest adott, amelyet Domján Attila magabiztosan értékesített (1-0). Kisvártatva majdnem duplázott a csapatkapitány, de ravasz szabadrúgását Horváth László védte. A 79. percben a játékvezető tévesen úgy látta, hogy a vendégkapus a tizenhatoson kívülről végezte el a kirúgást, ezért közvetett szabadrúgást ítélt, de Domján lövését Horváth kivédte.

A kilencvenedik percben Karion ígéretes helyzetbe került, de csúnyán a kapu fölé lőtt. A 93. percben Burányi kapott hajszálpontos beadást, de közvetlen közelről nem tudott a kapuba találni. A másik oldalon Besztercei lövését Gelei bravúrral hárította, majd Khous szögletére Fekete Ádám robbant be, de fejesét a gólvonalon egy védő kivágta. Négy nyeretlen meccs után győzött a Csákvár, míg az SzTK az elmúlt egy hónapban csak egyszer volt képes nyerni.

Bognár György, a Csákvár edzője: – Ez a győzelem azért fontos, mert életbe tartja a reményeinket a nyolc közé kerülésre. A vezetőgól után már nem is nagyon törekedtünk arra, hogy még egyet szerezzünk, inkább az volt a fontos, hogy megtartsuk az előnyt. Néha talán jobban játszottak a vendégek, de mi is nagyon koncentráltan, szervezetten futballoztunk, jár a gratuláció a srácoknak, bár a játék minősége tényleg nem volt jó.

Zoran Kuntics, az SzTK edzője: – Eddig minden meccsünkön rúgtunk gólt, ma először nem, de talán szerencsénk sem volt. A játék szörnyű volt, az ismétlést ne nézze meg senki! A feladat a következő, Kozármisleny elleni mérkőzés megnyerése, hogy bennmaradjunk az NB II-ben. Van még három meccsünk, mindhármat meg kell nyernünk, hogy legyen esélyünk, persze, ez nem lesz egyszerű. Csalódott vagyok, hogy egy pontot sem sikerült szereznünk, de a támadójátékunk nem volt megfelelő.

További mérkőzések

Keleti-csoport

Május 10. péntek

Szolnoki MÁV FC – Bp. Honvéd-MFA 4-2 (2-0)

Gólszerzők: Budai (17.), B. Tóth (18.), Nagy I. (83.), Szepessy (89.), illetve Ablonczy (47.), Kapacina (79.)

Május 11. szombat

17.30: Ferencvárosi TC II – Putnok VSE

17.30: Békéscsabai Előre 1912 SE – Orosháza FC

17.30: Kazincbarcikai BSC FC – Szeged 2011

17.30: Nyíregyháza Spartacus FC – DVSC-DEAC

18 óra: Vasas FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Május 12. vasárnap

17.30: Restart-Ceglédi VSE – Újpest FC B

A Mezőkövesd Zsóry SE szabadnapos.

Nyugati-csoport

Május 11. szombat

17.30: Kozármisleny SE – FC Ajka

17.30: MVM Paks II – Győri ETO II

17.30: Puskás Akadémia FC – Kaposvári Rákóczi II

17.30: Bajai LSE – Zalaegerszegi TE FC

18 óra: SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Veszprém FC

Május 12. vasárnap

17.30: Szombathelyi Haladás II – Gyirmót FC

17.30: BKV Előre SC – FC Tatabánya

Olvasói sztorik